Hp Quicktest Professional Interview Questions And Answers
Question: 1. What Is Uft Tool?
Answer:
HP Unified Functional Testing (UFT) is a Functional and Regression Test Tool, upgraded model of QTP Tool.
UFT = QTP + Service Tools
QTP (QuickTest Professional) supports GUI (Windows and Web primarily based) Testing handiest, however UFT Supports GUI and API Testing.
Question: 2. What Are The Minimum Requirements For Installing Uft Tool?
Answer:
To effectively installation and run HP UFT, minimum system necessities are:
Computer/Processor: Pentium IV or higher microprocessor (minimum 1 GHz)
Operating System: Windows 7 and better
Memory: Minimum of 1GB whilst no more than 3 add-ins are loaded simultaneously.
Color Settings: High Color (16 bit)
Graphics Card: Graphics card with sixty four MB video reminiscence
Free Hard Disk Space: 1 GB of free disk area for utility files and folders.
QTP Interview Questions
Question: 3. What Is The Difference Between Uft And Qtp?
Answer:
Upgraded model of QTP is UFT,
HP Unified Functional Testing = QTP + Service Test Tool.
Question: 4. What Is Api Testing?
Answer:
API (Application Programming Interface) checking out is checking Application Programming Interface of a Software System.
QTP Tutorial
Question: five. What Is The Difference Between Api Testing And Unit Testing?
Answer:
API – Application Programming Interface
GUI – Graphical User Interface
A GUI is the consumer-facing facet of a application, the element that a user interacts with, and controls this system with. Common elements of such interfaces are buttons, text fields, check bins, etc.
An API is typically utilized by a application (instead of a human) to have interaction with or manage another program.
Quality Assurance Interview Questions
Question: 6. Does Uft Support Unix Operating Environment?
Answer:
UFT would not help UNIX operating surroundings, helps Windows running surroundings only.
Question: 7. What Are The Internal Add Ins Available In Uft Tool?
Answer:
Standard Windows
Activex
Visual Basic
Web
Quality Center (QC) Tutorial Quality Center (QC) Interview Questions
Question: eight. What Is The Built-in Add In Available In Uft?
Answer:
Standard Windows
Question: 9. What Is The Add In For Supporting Mainframe Applications?
Answer:
THE (Terminal Emulators)
HP-ux 11iv3 device administration Interview Questions
Question: 10. If We Load Unnecessary Add Ins Then What Will Happen?
Answer:
UFT Tool take a look at execution overall performance may be decreased.
Question: eleven. What Is The Supporting Add In For Oracle Rdbms?
Answer:
In Order to speak any Database, no Add in is required; the use of an incorporated MS Access Database Engine UFT can carry out Database operations.
HP-UX Interview Questions
Question: 12. How To Test D2k Application Using Uft Tool?
Answer:
No Add in is available for supporting D2K Applications.
QTP Interview Questions
Question: thirteen. How To Select Appropriate Add Ins For Aut (software Under Test)?
Answer:
First get Application Environment Details from Development group then primarily based on User Interface design generation choose Add ins.
Question: 14. How Uft Supports Database Operations?
Answer:
UFT has an integrated MS Access Database engine, we execute use SQL instructions in UFT Editor, and the use of VBScript Database gadgets (Database Connection item, Recordset item) also UFT can carry out Database operations.
Question: 15. What Is The File Format For Exporting Uft Tests?
Answer:
Using .ZIP layout UFT can export Tests
Automation Testing Interview Questions
Question: 16. What Is The Major Change In Uft Over Qtp?
Answer:
API Testing:
QTP supports GUI Testing best where as UFT helps API and GUI trying out of Desktop and Web based Applications.
Question: 17. What Is Test Automation?
Answer:
Accessing software program items from some other Software.
Microsoft Visual C++ Interview Questions
Question: 18. What Type Of Tests Can Be Automated?
Answer:
Tests that we have to execute on every build (Ex: Sanity Tests)
Tests that we should execute on modified build (Ex: Regression Tests)
Tests that we need to execute the usage of multiple sets of Test records.
Quality Assurance Interview Questions
Question: 19. What Type Of Tests Can’t Be Automated?
Answer:
Test Cases that are newly designed and not finished manually at least as soon as.
Test Cases for which the necessities are changing often.
Tests that require human consumer commentary.
Question: 20. When To Start Test Automation?
Answer:
Depends on the Project, relies upon on enterprise and sometimes relies upon on Customer interest also.
Embedded Testing Interview Questions
Question: 21. If Uft Is Not Recognizing Some Our Application Objects Then What Are The Solutions?
Answer:
We have 3 ranges of Solutions:
i) Tool Level solutions:
Object Identification configuration.
Use Low level and Insight Record modes.
Use virtual object configuration.
Ii) Organization degree answer:
Ask improvement group to provide proper homes information for unrecognized gadgets.
Iii) Vendor level answer:
Raise price tag to dealer.
Question: 22. Can We Start Test Design Process If Auth Is Not Ready?
Answer:
Yes, we can Using outline New Test Objects feature we can start Test layout despite the fact that application isn’t always equipped.
Question: 23. How To Test Input Domain Using Uft Tool?
Answer:
Using Conditional statements and some integrated functions we can check enter domain.
Question: 24. What Types Of License Available For Uft?
Answer:
UFT has 2 kinds of License:
Seat License
Concurrent License
Quality Center (QC) Interview Questions
Question: 25. How Uft Stores Its Resources?
Answer:
UFT stores its sources using File format on Hard disk(File System).
Question: 26. What Is Test Batch Runner Tool?
Answer:
It is for executing series of checks (Test batches) with out human consumer interplay.
Question: 27. Can We Open Multiple Tests At A Time In Uft Tool?
Answer:
Yes, we are able to open more than one Tests at a time in UFT the usage of Add Test Command (Available in File menu).
HP-ux 11iv3 system management Interview Questions
Question: 28. What Are The Two Programming Interfaces In Uft Tool?
Answer:
UFT Tool Editor
Function Library
Question: 29. What Run-time Object?
Answer:
The Object present in the Application.
Question: 30. What Is Test Object?
Answer:
Reference of Run-time item is known as Test Object.
Question: 31. What Are Utility Objects?
Answer:
They are UFT reserved objects used for Testing and Result Reporting.
Question: 32. What Are Automation Objects?
Answer:
User described items used to work with Drives, Folders and Files etc…
Question: 33. What Is Virtual Object?
Answer:
Virtual item is an object that is identified through QTP as non-popular but is told explicitly by using the tester to act like a widespread object.
HP-UX Interview Questions
Question: 34. Give Some Object Examples In Windows Based Environment?
Answer:
Software gadgets in Windows surroundings:
Window, Dialog field, Edit container, textual content box, take a look at container, List field, Drop down box, Combo container, Button, Radio button and many others…
Question: 35. Give Some Object Examples In Web Based Environment?
Answer:
Software items in Web environment:
Browser, Page, Image, Link, Edit field, text field, take a look at box, List field, Drop down box, Combo field, Button, Radio button and so on…
Question: 36. How To Create Shared Object Repository?
Answer:
In methods we can create Shared object repositories in UFT,
By Adding Objects
By Exporting Local items
Automation Testing Interview Questions
Question: 37. How To Encode Password Value Without Using Recording?
Answer:
Using Password encoder Tool.
Question: 38. How To Delete Test Results?
Answer:
Using Test Results Deletion Tool.
Question: 39. What Are The Different Types Of Status Of Test Result?
Answer:
Pass
Fail
Done
Warning
Question: 40. How To Define Test Results?
Answer:
Using Reporter application item we will outline Test Results.
Microsoft Visual C++ Interview Questions
Question: 41. What Is The Default Synchronization Time In Uft?
Answer:
Default Synchronization Time is 20 seconds, however consumer (Tester) can growth or lower the Time.
Question: forty two. How To Synchronize Uft And Auto?
Answer:
Using Wait assertion, Synchronization factor and by means of increasing the Tool default Synchronization we can Synchronize UFT and AUT (Application underneath Test).
Embedded Testing Interview Questions
Question: 43. Can We Edit Recovery Scenario?
Answer:
We can edit Recovery Scenarios the usage of Recovery Scenarios Manager in UFT.
Question: forty four. How To Handle Dynamic Objects?
Answer:
Using Regular expressions we can take care of Dynamic Objects.
Question: forty five. What Are Duplicate Objects?
Answer:
Two or extra Objects with identical assets values.
Question: forty six. How To Handle Duplicate Objects?
Answer:
Using index belongings we are able to manage Duplicate Objects.
Question: forty seven. What Is Descriptive Programming?
Answer:
Enter or provide Objects records (homes and values) at once into statements is referred to as Descriptive Programming.
Question: 48. What Is Dynamic Descriptive Programming?
Answer:
Creating Description objects and generating statements the usage of description items is referred to as Dynamic Descriptive Programming.
