300+ TOP July Quiz Questions and Answers MCQs Test Online

July Quiz Multiple Choice Questions

1. Which of the following holiday takes place on 17 July each year?
A. World Emoji Day

B. World E-mail Day

C. World Blog Day

Answer: A. World Emoji Day

2. When do people in the United States celebrate Independence Day each year?
A. 4 July

B. 14 July

C. 24 July

Answer: A. 4 July

3. What do we call the days that usually start in early July when the hot summer weather begins?
A. Cat days

B. Chicken days

C. Dog days

Answer: C. Dog days

4. How many days are there in July?
A. 30

B. 31

C. 30 or 31

Answer: B. 31

5. What is the birthstone for the month of July?
A. Pearl

B. Ruby

C. Bloodstone

Answer: B. Ruby

6. Why was July named after the Roman general Julius Caesar?
A. He died in July

B. He was born in July

C. July was his favourite month of the year

Answer: B. He was born in July

7. 31st July is the birthday of which fictional character?
A. Sherlock Holmes

B. Peter Pan

C. Harry Potter

Answer: C. Harry Potter

8. In which language is the word “July” translated into “Juli”?
A. German

B. French

C. Italian

Answer: A. German

9. What are the two zodiac signs for those people who were born in July?
A. Aquarius and Pisces

B. Sagittarius and Capricornus

C. Leo and Cancer

Answer: C. Leo and Cancer

10. Which of the following is the birth flower of July?
A. Water lily

B. Poppy

C. Honeysuckle

Answer: A. Water lily

11. Which astronaut became the first person in history to step on the moon on 20 July 1969?
A. Neil Armstrong

B. Buzz Aldrin

C. Yuri Gagarin

Answer: A. Neil Armstrong

12. The Rosetta Stone, an ancient stone inscribed in several scripts and languages, was discovered on 15 July 1799 in which country?
A. Iran

B. Egypt

C. Turkey

Answer: B. Egypt

13. Which popular amusement park was first opened in California on 17 July 1955?
A. Universal Theme Parks

B. Disneyland

C. Tivoli Gardens

Answer: B. Disneyland

14. The July Column, a monumental column commemorating the July Revolution of 1830, is located in which European city?
A. Berlin

B. Rome

C. Paris

Answer: C. Paris

15. Which prestigious golf tournament is held annually in July?
A. U.S. Open

B. Masters Tournament

C. British Open

Answer: C. British Open

16. Dharma Day, which takes place in July every year, is a special event in which religion?
A. Buddhism

B. Judaism

C. Islam

Answer: A. Buddhism

17. On 21 July 1796, Mungo Park became the first European ever to find which river in Africa?
A. Niger River

B. Congo River

C. Zambezi River

Answer: A. Niger River

18. On 7th July each year, people around the world celebrate World … Day.
A. Milk

B. Chocolate

C. Ice Cream

Answer: B. Chocolate

19. Which former U.S. President was assassinated on 2 July 1881?
A. Rutherford Hayes

B. James Garfield

C. Chester Arthur

Answer: B. James Garfield

20. July Days was a period of unrest between 16 and 20 July 1917 in which revolution?
A. French Revolution

B. Chinese Revolution

C. Russian Revolution

Answer: C. Russian Revolution

21. According to traditional British folklore, if the weather is sunny on St Swithin’s day, which takes place on 15 July each year, what will be the weather like in the next 40 days?
A. Sunny

B. Rainy

C. 20 sunny days followed by 20 rainy days

Answer: A. Sunny

22. “4th of July” is a song in the 1984 album “The Unforgettable Fire” by which rock band?
A. U2

B. The Beatles

C. Pink Floyd

Answer: A. U2

23. Which country celebrates its Independence Day on 1 July each year?
A. Canada

B. Australia

C. New Zealand

Answer: A. Canada

24. How many days does the Sunderland International Airshow, the biggest free airshow in Europe, last each year in July?
A. 1 day

B. 3 days

C. 7 days

Answer: B. 3 days

25. In which year did the England national football team win their first and only FIFA World Cup title after beating West Germany 4 – 2 in the final on 30 July?
A. 1954

B. 1966

C. 1974

Answer: B. 1966

26. On 29 July 1981, which member of the royal family was married to Lady Diana Spencer?
A. Prince William

B. Prince Charles

C. Prince Andrew

Answer: B. Prince Charles

27. On 7 July 2005, which event happened in London that killed 52 people and injured more than 700 individuals?
A. A fire

B. A tornado

C. A terrorist attack

Answer: C. A terrorist attack

28. The German car manufacturer Volkswagen closed the deal for purchasing which automotive brand on 3 July 1998?
A. Rolls Royce

B. Ferrari

C. Porsche

Answer: A. Rolls Royce

29. On 5 July 1946, a French designer called Louis Reard first introduced which type of clothing?
A. Jeans pants

B. Bikini

C. Short skirt

Answer: B. Bikini

30. Which type of animal became the first mammal to be cloned from a somatic cell in July 1996?
A. A horse

B. A sheep

C. A monkey

Answer: B. A sheep

July Quiz objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top