Liverpool FC Quiz Multiple Choice Questions
1. Which of the following is the nickname for Liverpool fans?
A. The Gooners
B. The Kopites
C. The Red Devils
Answer: B. The Kopites
2. Who is currently the manager of Liverpool FC in the 2021-2022 season?
A. Rafael Benitez
B. Juergen Klopp
C. Brendan Rogers
Answer: B. Juergen Klopp
3. What is the club’s anthem of Liverpool FC?
A. Marching On Together
B. Glory, Glory Liverpool
C. You’ll Never Walk Alone
Answer: C. You’ll Never Walk Alone
4. Which player is the top scorer of all time for Liverpool FC with 346 goals?
A. Ian Rush
B. Steven Gerrard
C. Fernando Torres
Answer: A. Ian Rush
5. On 1 January 2018, which player officially became the club’s record transfer signing with a £75,000,000 deal?
A. Mohamed Salah
B. Virvil van Dijk
C. Andy Carroll
Answer: B. Virvil van Dijk
6. What did the former Liverpool captain Steven Gerrard do to celebrate after scoring against Manchester United in 2009 and 2014?
A. Kissing the camera
B. Punching the corner flag
C. Doing a backflip
Answer: A. Kissing the camera
7. In which year was Liverpool FC founded?
A. 1892
B. 1900
C. 1912
Answer: A. 1892
8. What is the name of Liverpool’s home stadium?
A. Stamford Bridge
C. Etihad
C. Anfield
Answer: C. Anfield
9. In 2019, Liverpool FC won the UEFA Champions League trophy against which football club?
A. Real Madrid
C. Inter Milan
C. Tottenham Hotspur
Answer: C. Tottenham Hotspur
10. Pepe Reina played in which position for Liverpool FC between 2005 and 2014?
A. Goalkeeper
B. Central back
C. Right midfielder
Answer: A. Goalkeeper
11. Which animal is on the logo of Liverpool FC?
A. A lion
B. A bird
C. A dragon
Answer: B. A bird
12. Which of the following Spanish players was not under contract in Liverpool?
A. Xabi Alonso
B. Sergio Ramos
C. Fernando Morientes
Answer: B. Sergio Ramos
13. Which of the following players has appeared in the most games for Liverpool FC in Premier League (508 times)?
A. Steve McManaman
B. Steven Gerrard
C. Jamie Carragher
Answer: C. Jamie Carragher
14. From which country does the Liverpool winger Sadio Mane come from?
A. Senegal
B. Egypt
C. Morocco
Answer: A. Senegal
15. What is the home colour of Liverpool FC?
A. Yellow
B. Red
C. Blue
Answer: B. Red
16. Which of the following Liverpool’s players comes from Brazil?
A. Luis Suarez
B. Javier Mascherano
C. Alisson Becker
Answer: C. Alisson Becker
17. How many English football champions has Liverpool FC won up to 2022?
A. 15
B. 19
C. 23
Answer: B. 19
18. When did Liverpool FC won its first FIFA Club World Cup title?
A. 1998
B. 2005
C. 2019
Answer: C. 2019
19. Liverpool has a long-standing rivalry with which English football club?
A. Arsenal
B. Chelsea
C. Manchester United
Answer: C. Manchester United
20. What happened in the Hillsborough disaster that killed 97 Liverpool supporters in 1989?
A. A crush against fencing
B. A big fire
C. A stand collapse
Answer: A. A crush against fencing
21. Complete the famous quite by the former Liverpool manager Bill Shankly: “Liverpool Football Club exists to …”
A. Win trophies
B. Become a champion
C. Dominate football
Answer: A. Win trophies
22. Which company was Liverpool’s shirt sponsor from 1992 to 2010?
A. Standard Chartered
B. Carlsberg
C. 188Bet
Answer: B. Carlsberg
23. Which player is the current captain of Liverpool FC?
A. James Milner
B. Virgil van Dijk
C. Jordan Henderson
Answer: C. Jordan Henderson
24. Which of the following players has made the most appearances of all time for Liverpool FC?
A. Ian Callaghan
B. Ian Rush
C. Kenny Dalglish
Answer: A. Ian Callaghan
25. Who wore the shirt number 8 for Liverpool FC after Steven Gerrard?
A. Naby Keïta
B. Mohamed Salah
C. Roberto Firmino
Answer: A. Naby Keïta
26. When did the Spanish striker Fernando Torres join Liverpool FC?
A. 2004
B. 2007
C. 2011
Answer: B. 2007
27. Which name is often used to refer to the football match between Liverpool FC and Everton FC?
A. Derby Manchester
B. Derby North London
C. Derby Merseyside
Answer: C. Derby Merseyside
28. How many points did Liverpool FC got to win the Premier League title in the 2019-2020 season?
A. 84
B. 99
C. 105
Answer: B. 99
29. Which player was the first signing of Juergen Klopp in Liverpool FC?
A. Marko Grujic
B. Loris Karius
C. Ragnar Klavan
Answer: A. Marko Grujic
30. Who was the longest-serving manager with 783 matches over more than 14 years for Liverpool FC?
A. Kenny Dalglish
B. Bob Paisley
C. Bill Shankly
Answer: C. Bill Shankly
31. Which of the following is the name of a stand at Anfield Stadium?
A. The Anfield Road End
B. The Anfield Road Start
C. The Anfield Road Cross
Answer: A. The Anfield Road End
32. Who is the youngest player at Liverpool FC to score an official goal for the first team?
A. Harvey Elliott
B. Ben Woodburn
C. Michael Owen
Answer: B. Ben Woodburn
33. Who became the first Japanese football player to join Liverpool FC in 2019?
A. Shinji Kagawa
B. Maya Yoshida
C. Takumi Minamino
Answer: C. Takumi Minamino
