Log Shipping Interview Questions with Answers
Question: 1. Which Edition Support Log Shipping?
Answer:
SQL Server 2005 – Enterprise, Standard, and Workgroup
SQL Server 2008 – Enterprise, Standard, Web, and Workgroup
SQL Server 2008 R2 – Datacenter, Enterprise, Standard, Web, and Workgroup
SQL Server 2012 – Enterprise, Business Intelligence, Standard, and Web
Question: 2. Who Can Setup Log Shipping?
Answer:
Members of Sysadmin fixed server function
Database gadget ideas Interview Questions
Question: 3. Required Recovery Models In Log Shopping?
Answer:
Full or Bulk logged Recovery Model
Question: four. Which Jobs Are Created In Log Shipping?
Answer:
On Primary server – Backup activity
On Secondary Sever – Copy, Restore and Alert Jobs
Database gadget ideas Tutorial
Question: five. Whether Log Shipping Supports Automatic Failover?
Answer:
No, it help only manual failover.
IDMS (Integrated Database Management System) Interview Questions
Question: 6. Login Can Be Transferred Through Manual Failover?
Answer:
No, you have to create logins and users on secondary server.
Question: 7. Types Of Secondary Server?
Answer:
Restoring Mode and Stand by means of mode
Structured Query Report (SQR) Interview Questions
Question: eight. Difference Between Restoring Mode And Stand By Mode In Log Shopping?
Answer:
Restoring mode – Database is in restoring mode. You can not access the database.
Stand by means of mode – Database is in read-only node. You can pick the statistics from the database. This database may be used for reporting purpose.
Question: 9. What Are The Benefits Of Log Shipping?
Answer:
Easy to setup/configure
Easy to maintain
Easy to failover
Can have a couple of secondary servers
Can be configure with mirroring or replication.
SQL Server Replication Interview Questions
Question: 10. What Are The Drawbacks Of Log Shipping ?
Answer:
Need to manipulate each database one at a time
Does not support automatic failover.
Logins can’t be moved robotically
Question: 11. Which System Database Store Log Shipping Related Information?
Answer:
Msdb
Sql Server Dba Interview Questions
Question: 12. What Is The Difference Between Log Shipping 2000 And 2005?
Answer:
Log shipping 2005 makes use of link Server to communicate among Primary, Monitor, and Secondary Servers.
For 2000, Check connectivity of Primary, Monitor, and Secondary Servers.
Please observe, usually take a look at remote connections are enabled on all servers.
Database machine standards Interview Questions
Question: 13. How To Monitor Log Shipping?
Answer:
Reports- Transaction log delivery widespread report
3rd birthday celebration device
SQL Server System tables and stored strategies
Question: 14. Default Time Of Log Shopping ?
Answer:
15 minutes
Question: 15. Full Form Of Tuf?
Answer:
Transaction Undo file
Oracle Real Application Clusters Interview Questions
Question: 16. List Of Tables Used In Log Shipping?
Answer:
Primary server Tables:
Log_shipping_primary_databases, Log_shipping_monitor_primary, log_shipping_monitor_error_detail, log_shipping_monitor_alert
Secondary server Tables:
Log_shipping_secondary_databases, Log_shipping_monitor_secondary, Log_shipping_monitor_error_detail, Log_shipping_monitor_alert, Log_shipping_monitor_history_detail, Log_shipping_secondary
Question: 17. Backup Can Be Compressed In Log Shipping?
Answer:
Yes, SQL server 2008 onwards
Database Replication Interview Questions
Question: 18. How To Troubleshoot Log Shipping Issues?
Answer:
Check errors log for issue
Check backup, copy, and repair task records.
Check Log shipping fashionable document
IDMS (Integrated Database Management System) Interview Questions
