Database Multiple Choice Questions on “Advanced Query Optimization”.
1. _______________ is a procedural extension of Oracle – SQL that offers language constructs similar to those in imperative programming languages.
a) SQL
b) PL/SQL
c) Advanced SQL
d) PQL
Answer: b
Clarification: PL/SQL is an imperative 3GL that was designed specifically for the seamless processing of SQL commands.
2. ___________ combines the data manipulating power of SQL with the data processing power of Procedural languages.
a) PL/SQL
b) SQL
c) Advanced SQL
d) PQL
Answer: a
Clarification: PL/SQL is an imperative 3GL that was designed specifically for the seamless processing of SQL commands.
3. _______________ has made PL/SQL code run faster without requiring any additional work on the part of the programmer.
a) SQL Server
b) My SQL
c) Oracle
d) SQL Lite
Answer: c
Clarification: An Oracle database is a collection of data treated as a unit. The purpose of a database is to store and retrieve related information.
4. A line of PL/SQL text contains groups of characters known as
a) Lexical Units
b) Literals
c) Textual Units
d) Identifiers
Answer: a
Clarification: Lexical items can be generally understood to convey a single meaning, much as a lexeme, but are not limited to single words.
5. We use ______________ name PL/SQL program objects and units.
a) Lexical Units
b) Literals
c) Delimiters
d) Identifiers
Answer: d
Clarification: The database object name is referred to as its identifier.
6. A ___________________ is an explicit numeric, character, string or Boolean value not represented by an identifier.
a) Comments
b) Literals
c) Delimiters
d) Identifiers
Answer: b
Clarification: The terms literal and constant value are synonymous and refer to a fixed data value.
7. If no header is specified, the block is said to be an _______________ PL/SQL block.
a) Strong
b) Weak
c) Empty
d) Anonymous
Answer: d
Clarification: The terms literal and constant value are synonymous and refer to a fixed data value.
8. _________________ is a sequence of zero or more characters enclosed by single quotes.
a) Integers literal
b) String literal
c) String units
d) String label
Answer: b
Clarification: The terms literal and constant value are synonymous and refer to a fixed data value.
9. In _______________ the management of the password for the account can be handled outside of oracle such as operating system.
a) Database Authentication
b) Operating System Authentication
c) Internal Authentication
d) External Authentication
Answer: b
Clarification: Database management involves the monitoring, administration, and maintenance of the databases and database groups in your enterprise.
10. In ________________ of Oracle, the database administrator creates a user account in the database for each user who needs access.
a) Database Authentication
b) Operating System Authentication
c) Internal Authentication
d) External Authentication
Answer: a
Clarification: Database management involves the monitoring, administration, and maintenance of the databases and database groups in your enterprise.
