Here is a listing of C Objective Questions on “Basics of Functions” along with answers, explanations and/or solutions:
1. What will be the output of the following C code?
-
#include -
void main()
-
{ -
m();
-
void m()
-
{ -
printf("hi");
-
} -
}
a) hi
b) Compile time error
c) Nothing
d) Varies
Answer: b
Clarification: None.
2. What will be the output of the following C code?
-
#include -
void main()
-
{ -
m();
-
} -
void m()
-
{ -
printf("hi");
-
m();
-
}
a) Compile time error
b) hi
c) Infinite hi
d) Nothing
Answer: c
Clarification: None.
3. What will be the output of the following C code?
-
#include -
void main()
-
{ -
static int x = 3;
-
x++; -
if (x <= 5)
-
{ -
printf("hi");
-
main();
-
} -
}
a) Run time error
b) hi
c) Infinite hi
d) hi hi
Answer: d
Clarification: None.
4. Which of the following is a correct format for declaration of function?
a) return-type function-name(argument type);
b) return-type function-name(argument type){}
c) return-type (argument type)function-name;
d) all of the mentioned
Answer: a
Clarification: None.
5. Which of the following function declaration is illegal?
a) int 1bhk(int);
b) int 1bhk(int a);
c) int 2bhk(int*, int []);
d) all of the mentioned
Answer: d
Clarification: None.
6. Which function definition will run correctly?
a)
int sum(int a, int b) return (a + b);
b)
int sum(int a, int b)
{return (a + b);}
c)
int sum(a, b) return (a + b);
d) none of the mentioned
Answer: b
Clarification: None.
7. Can we use a function as a parameter of another function? [Eg: void wow(int func())].
a) Yes, and we can use the function value conveniently
b) Yes, but we call the function again to get the value, not as convenient as in using variable
c) No, C does not support it
d) This case is compiler dependent
Answer: c
Clarification: None.
8. The value obtained in the function is given back to main by using ________ keyword.
a) return
b) static
c) new
d) volatile
Answer: a
Clarification: None.
