250+ TOP MCQs on CSS Fonts and Answers

CSS Multiple Choice Questions on “CSS Fonts”.

1. Which of the following value is supposed to be a slightly bolder weight that standard bold in font attribute?
a) empasize
b) light
c) lighter
d) dark

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

2. Which of the following property allows contextual adjustment of inter-glyph spacing, i.e. the spaces between the characters in text?
a) font-style
b) font-family
c) font-kerning
d) font-variant

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

3. Which of the following is not a value for font-style property?
a) normal
b) italic
c) oblique
d) none of the above

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

4. Which of the following value specifies whether the user agent is allowed to synthesize bold or oblique font faces when a font family lacks bold or italic faces?
a) font-weight
b) font-synthesis
c) font-kerning
d) font-variant

Answer: b
Clarification: Self-explainatory.

5. Which of the following selects a normal, or small-caps face from a font family?
a) font-weight
b) font-synthesis
c) font-kerning
d) font-variant

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

6. Which of the following is not a appropriate value for font-variant property?
a) inherit
b) default
c) large-caps
d) small-caps

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

7. Which of the following property adjusts the font-size of the fallback fonts defined with font-family, so that the x-height is the same no matter what font is used?
a) default
b) font-size-fallback
c) font-adjust
d) font-size-adjust

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

8. Which of the following Allows you to expand or condense the widths for a normal, condensed, or expanded font face?
a) font-style
b) font-stretch
c) font-expand
d) none of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Inheritance and Cascade and Answers

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

9. Which of the following font-size-adjust is value used in calculating the size of the fallback fonts?
a) auto
b) number
c) count
d) none

Answer: b
Clarification: Self-explainatory.

10. “font-style comes first than font-weight in font attribute”.State true or false.
a) True
b) False

Answer: b
Clarification: Syntax:
font: font-weight font-style font-variant font-size/line-height font-family .

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top