250+ TOP MCQs on CSS Keyframes and Answers

CSS Question Bank on “CSS Keyframes”.

1. Which of the following CSS Property selects an animation defined in an @keyframes rule and applies it to the element?
a) animation
b) animation-name
c) animation-element
d) none of the mentioned

Answer: b
Clarification: Self-explainatory.

2. Which of the following CSS Property determines whether an animation should run in reverse on some cycles?
a) animation
b) animation-run
c) animation-repeat
d) none of the mentioned

Answer: d
Clarification: animation-direction : Determines whether an animation should run in reverse on some cycles.

3. Which of the following CSS Property defines which property values to apply to the element before the animation begins (if delayed) and after it ends?
a) animation-play
b) animation-delay
c) animation-fill-mode
d) animation-play-state

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

4. Which of the following CSS Property sets the pace of the transition to the next keyframe, as described in the previous section?
a) animation-timing-function
b) animation-pace-function
c) animation-transition-function
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification: Self-explainatory.

5. Which of the following CSS property defines whether the animation is running or paused?
a) animation-pause-state
b) animation-state
c) animation-play-state
d) all of the mentioned

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

6. Which of the following property defines when the animation will start. It allows an animation to begin execution some time after it is applied?
a) animation-stop
b) animation-delay
c) animation-start
d) animation-control

Answer: b
Clarification: Self-explainatory.

7. Which of the following property specifies the number of times an animation should run?
a) animation-repeat
b) animation-count
c) animation-iteration-count
d) all of the mentioned

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

  250+ TOP MCQs on CSS Box Model and Answers

8. Which of the following property specifies whether an element is an accelerator indicator or not?
a) animation
b) accelerator
c) scan
d) none of the mentioned

Answer: b
Clarification: Self-explainatory.

9. Which of the following property specifies the direction in which a marquee should move?
a) marquee
b) marquee-direction
c) marquee-time
d) none of the mentioned

Answer: b
Clarification: Self-explainatory.

10. @keyframes rule is used to define the properties that will control the audio/video formats. State true or false.
a) True
b) False

Answer: b
Clarification: @keyframes rule is used to define the properties that will be animated in an animation rule.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top