250+ TOP MCQs on Description of Automobiles and Answers

Automobile Engineering online test on “Description of Automobiles”.

1. Which of these is not necessary for the description of an automobile?
a) Type
b) Capacity
c) Colour
d) Model
Answer: c
Clarification: Colour is not a necessary factor to describe an automobile because colour does not impact on the performance of an automobile. The performance of an automobile depends upon the type, capacity and Model of that automobile.

2. Which of these is necessary for the description of an automobile?
a) Make
b) Model
c) Capacity
d) All of the mentioned
Answer: d
Clarification: Make, model, capacity are all essential informations for describing an automobile.

3. ‘Volkswagen Polo’ is a _______
a) Ultra-compact car
b) Sub-compact car
c) Compact car
d) Executive car
Answer: b
Clarification: Volkswagen Polo is a sub-compact car.

4. ‘Maruti 800’ is a _________
a) Sub-compact car
b) Compact car
c) City car
d) Sports car
Answer: c
Clarification: ‘Maruti 800’ is a sub-urban city car.

5. Which of these cars is a Crossover SUV?
a) Nissan Pathfinder
b) Hyundai Sonata
c) Suzuki Servo
d) Fiat Panda
Answer: a
Clarification: Nissan Pathfinder is a Crossover SUV car.

6. What was the initial pricetag of ‘Tata Nano’ a city car by Tata Motors?
a) Rs.1,50,000
b) Rs.1,00,000
c) Rs.2,50,000
d) Rs.2,00,000
Answer: b
Clarification: Tata Nano came into market with an initial pricetag of 1,00,000 indian rupees.

7. Which of these is a compact executive car?
a) Mercedes-Benz S Class
b) Audi A8
c) Audi A4
d) Mercedes-Benz E Class

Answer: c
Clarification: Audi A4 is a compact executive car.

8. Which of these is a ‘Convertible’?
a) Mahindra Scorpio
b) Volkswagen Golf GTI
c) Cadillac XTS
d) Honda S2000
Answer: d
Clarification: Honda S2000 is considered as a Convertible car.

9. A Roadster is a convertible with how many seats?
a) One
b) Two
c) Four
d) Six
Answer: b
Clarification: A Roadster is a two seater convertible car.

10. Mercedes-Benz E Class is ______
a) A compact minivan
b) An estate car
c) An executive car
d) A compact executive car
Answer: c
Clarification: Mercedes-Benz E Class is considered an executive mid-luxury car.

11. Ford Falcon is an example of _________
a) Australian muscle car
b) American muscle car
c) Luxury vehicle
d) None of the mentioned
Answer: a
Clarification: Ford Falcon is an australian muscle car.

To practice all areas of Automobile Engineering for online tests, -automobile-engineering-questions-answers/”>

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top