Java Spring Multiple Choice Questions & Answers (MCQs) on “Flex and Sandbox in Spring”.
1. IntelliJ IDEA product, versions 8 and 9, supports:-
a) Flex
b) AIR
c) None of the mentioned
d) All of the mentioned
Answer: d
Clarification: Particularly, IntelliJ IDEA product, versions 8 and 9, support Flex and AIR development with aplomb.
2. Flex is that it is, technically, a library implemented on top of the middleware.
a) True
b) False
Answer: b
Clarification: Flex is, technically, a library implemented on top of the Flash virtual machine.
3. In Flash, the displayed area where animation and rendering occurs.
a) Stage
b) Animation
c) Stagery
d) State
Answer: a
Clarification: In Flash, the displayed area where animation and rendering occurs is called the stage.
4. Flex uses a language called ActionScript 3.0.
a) True
b) False
Answer: b
Clarification: Flash uses a language called ActionScript 3.0.
5. ActionScript code pages end in .as, and ActionScript binaries are .sf files.
a) True
b) False
Answer: b
Clarification: ActionScript code pages end in .as, and ActionScript binaries are .swf files.
6. Linkable libraries have the extension.
a) .swc
b) .dll
c) .so
d) none of the mentioned
Answer: a
Clarification: You can use ActionScript tools to build linkable libraries, much like a .dll on Windows, or a .so on Linux. These linkable libraries have the extension .swc.
7. The source artifacts of a Flex application are:-
a) ActionScript files (ending in .as)
b) ActionScript files (ending in .mxml)
c) All of the mentioned
d) None of the mentioned
Answer: c
Clarification: The two source artifacts of a Flex application are the ActionScript files (ending in .as) and the .mxml files.
8. XML variant that describe the UI components and provide a DOM.
a) AS files
b) MXML files
c) XML Files
d) All of the mentioned
Answer: b
Clarification: MXML files are an XML variant that describe the UI components and provide a DOM.
9. MXML files support a limited form of expression language binding
a) True
b) False
Answer: a
Clarification: Limited when compared to the EL support in frameworks like Tapestry or JSF, anyway.
10. Outermost tag in Flex.
a) mx:Application
b) mx:WindowedApplication
c) all of the mentioned
d) none of the mentioned
Answer: a
Clarification: In the case of Flex applications, the outermost tag is the mx:Application tag.
11. Outermost tag in AIR.
a) mx:Application
b) mx:WindowedApplication
c) all of the mentioned
d) none of the mentioned
Answer: b
Clarification: In the case of AIR applications, the outermost tag is the mx:WindowedApplication tag.
12. As soon as the application has been loaded and all the objects configured, an event will be fired.
a) applicationEvent
b) applicationComplete
c) eventConfigure
d) eventComplete
Answer: b
Clarification: Just as you can in the browser, you have two choices for listening to events in Flex: programmatic registration and through MXML attributes on the component that fires the event.
13. JavaScript library dynamically adds the plug-in content to the page.
a) True
b) False
