250+ TOP MCQs on Hadoop Libraries and Answers

1. Which of the following is java based tool for tracking, resolving and managing project dependencies?
a) jclouds
b) JDO
c) ivy
d) All of the mentioned

Answer: c
Clarification: jclouds is a cloud agnostic library that enables developers to access a variety of supported cloud providers using one API.

2. Point out the correct statement.
a) Jena is Java framework for building Semantic Web applications
b) JSPWiki is Java-based wiki engine
c) jUDDI is implementation of a Universal Description Discovery and Integration (UDDI) registry
d) All of the mentioned

Answer: d
Clarification: jUDDI is a web service.

3. Which of the following are Content Management and publishing system based on Cocoon?
a) LibCloud
b) Kafka
c) Lenya
d) All of the mentioned

Answer: c
Clarification: Kafka is a distributed publish-subscribe system for processing large amounts of streaming data.

4. __________ is used for Logging for .NET framework.
a) log4net
b) logphp
c) Lucene.NET
d) All of the mentioned

Answer: c
Clarification: Lucene.NET is a source code, class-per-class, API-per-API and algorithmic port of the Java.

5. Point out the wrong statement.
a) Lucy is loose port of the Lucene search engine library, written in C and targeted at dynamic language users
b) Manifold Connector Framework consist of connectors for content repositories like Sharepoint, Documentum, etc
c) Marmotta is an open implementation of a Linked Data Platform
d) None of the mentioned

Answer: d
Clarification: Marmotta is incubator developed by Fabian Christ.

6. __________ is a cluster manager that provides resource sharing and isolation across cluster applications.
a) Merlin
b) Mesos
c) Max
d) Merge

  250+ TOP MCQs on Oozie with Hadoop and Answers

Answer: b
Clarification: Merlin eclipse plugin is merged with an existing eclipse plugin already at avalon.

7. Which of the following is a data access framework?
a) Merge
b) Lucene.NET
c) MetaModel
d) None of the mentioned

Answer: c
Clarification: MetaModel provides a common interface for exploration and querying of different types of datastores.

8. __________ is a library to support unit testing of Hadoop MapReduce jobs.
a) Myfaces
b) Muse
c) modftp
d) None of the mentioned

Answer: d
Clarification: MRUnit is a library to support unit testing of Hadoop MapReduce jobs.

9. Which of the following is a robust implementation of the OASIS WSDM?
a) Myfaces
b) Muse
c) modftp
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: Muse uses Web Services (MuWS) specifications.

10. __________ is a framework for building Java Server application GUIs.
a) Myfaces
b) Muse
c) Flume
d) BigTop

Answer: a
Clarification: Myfaces is based on JavaServer Faces (certified implementation of JSR-127).

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top