250+ TOP MCQs on Implemented CSS3 and Browser-Specific and Answers

CSS Mcqs on “Implemented CSS3 and Browser-Specific Features”.

1. Which of the following property specifies whether an element is an accelerator indicator or not.
a) move
b) @keyframes
c) accelerator
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification:

Syntax: accelerator: true | false

2. Which of the following property is used to define the animations that should be run?
a) animation-delay
b) animation-iteration-count
c) animation-duration
d) animation-name

Answer: d
Clarification: None.

3. Which of the following property is used to define the number of times an animation should play?
a) animation-direction
b) animation-iteration-count
c) animation
d) animation-timing-function

Answer: b
Clarification: None

4. Which of the following property is used to indicate whether the backside of an element is visible if the element is rotated to display the back?
a) background-clip
b) backface-visibility
c) behavior
d) background-origin

Answer: b
Clarification:

Syntax: backface-visibility: hidden | visible

5. Which of the following property defines a relationship between bound elements(s) and some code or content?
a) behavior
b) anim
c) binding
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification: None.

6. Which of the following property defines the width of each column in a multicolumn text flow?
a) width
b) columns
c) filter
d) column-width

Answer: d
Clarification: Implemented CSS3 and Browser-Specific Syntax: column-width: length | auto

7. Which of the following property is used to apply visual effects to associated elements?
a) filter
b) effect
c) adjust
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification:

Syntax: filter: filtername(filtervalues) ... filtername(filtervalues)

8. Which of the following property defines the resampling method to use when stretching images?
a) layout
b) ime-mode
c) image-rendering
d) none of the mentioned

9. Which of the following property specifies the direction in which a marquee should move?
a) marquee
b) marquee-play
c) marquee-direction
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification:

Syntax: marquee-direction: forward | reverse

10. Which of the following property defines a mask to be used as a box’s overlay in order to clip the box to a complex shape?
a) shadder
b) mask
c) mask-attachment
d) mask-image

Answer: b
Clarification:

Syntax: mask: mask-attachment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top