Here is a listing of C Objective Questions on “Mathematical Functions” along with answers, explanations and/or solutions:
1. Which of the following mathematical function requires 2 parameter for successful function call?
a) fmod();
b) div();
c) atan2();
d) all of the mentioned
Answer: d
Clarification: None.
2. Which mathematical function among the following does NOT require int parameters?
a) div(x, y);
b) srand(x);
c) sqrt(x);
d) all of the mentioned
Answer: c
Clarification: None.
3. What will sin(x) returns?
a) sine of x where x is in radians
b) sine of x where x is in degree
c) cosine of x where x is in radians
d) cosine of x where x is in degree
Answer: a
Clarification: None.
4. What will cos(x) return?
a) sine of x where x is in radians
b) sine of x where x is in degree
c) cosine of x where x is in radians
d) cosine of x where x is in degree
Answer: c
Clarification: None.
5. What will be the output of the following C code?
-
#include -
#include -
void main()
-
{ -
int k = pow(2, 3);
-
printf("%dn", k);
-
}
a) 9
b) 8
c) -1
d) 6
Answer: b
Clarification: None.
6. What will be the output of the following C code?
-
#include -
#include -
void main()
-
{ -
int k = fabs(-87);
-
printf("%dn", k);
-
}
a) -87
b) 87
c) 78
d) error
Answer: b
Clarification: None.
7. What will be the output of the following C code?
-
#include -
#include -
void main()
-
{ -
int k = sqrt(-4);
-
printf("%dn", k);
-
}
a) -2
b) 2
c) Compile time error
d) NaN
Answer: d
Clarification: None.
8. Which among the following mathematical function do not have a “double” return-type?
a) srand(x);
b) ceil(x);
c) floor(x);
d) both ceil(x); and floor(x);
Answer: a
Clarification: None.
