250+ TOP MCQs on Mobile Web Services and Answers

Cloud Computing Multiple Choice Questions on “Mobile Web Services”.

1. Which of the following is a push mechanism for publishing Web site data that is device-specific?
a) WAP
b) GPRS
c) GAP
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: WAP stands for Wireless Access Protocol.

2. Point out the wrong statement.
a) Mobile devices use less network traffic in consuming Web services than do fixed-line systems
b) Mobile devices present some challenges for Web services
c) Many service protocols are specifically aimed at providing the necessary translation required to make Websites look good on mobile devices
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: Mobile devices use more network traffic in consuming Web services than do fixed-line systems.

3. Which of the following is a form of message push service?
a) FMS
b) SMS
c) RMS
d) All of the mentioned

Answer: b
Clarification: SMS stands for Short Message System.

4. Which of the following is the most popular open-system alternative to system like iOS or BlackBerry OS?
a) Android OS
b) Symbian
c) Solaris
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: Open-system hardware and software tends to evolve more quickly than proprietary systems.

5. Point out the correct statement.
a) To use a Web service, a device do not need to know about that service and know-how to access it
b) Mobile devices can transmit specific information about the condition of the device and its user
c) Pull services are an important mechanism in e-mail and in certain forms of publishing
d) None of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Hypervisors and Answers

Answer: d
Clarification: This information, when properly parsed and logically analyzed, can be used to create context-aware services.

6. Which of the following has made the development of mobile Web applications much easier and more powerful?
a) Web Services
b) Cloud Computing
c) IM
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: The tendency to include sensors of all types in mobile devices is making the mobile Web a very rich service indeed.

7. Which of the following feature is highly emphasized in an open system for mobile application?
a) scalability
b) integrity
c) interoperability
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification: One effort to make mobile devices more interoperable is the W3C Mobile Web Initiative.

8. Which of the following factor needs to be addressed while working with mobile applications in the cloud?
a) Different methods of navigation through the interface
b) Slow transmission over the connection
c) Variable screen sizes and resolutions
d) All of the mentioned

Answer: d
Clarification: The problem with mobile site optimization is that many different devices exist.

9. Which of the following is the most common way to approach the problem of interoperability by vendors?
a) create individual sites within a Web site for different devices
b) create scalable websites for different devices
c) create reliable websites for different devices
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification: Content is served up to a device based on the device’s identity and content negotiation.

10. Which of the following repository was created by the Mobile Web Initiative’s Device Description Working Group for mobile interoperability?
a) Device Description
b) Device Attributes
c) Distributed Description
d) All of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Cloud Types and Answers

Answer: a
Clarification: This repository would then be used in concert with the DDR Simple API to modify the content so screen size, markup language, and image format support are delivered to a device correctly.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top