250+ TOP MCQs on Oozie with Hadoop and Answers

Hadoop Multiple Choice Questions on “Oozie with Hadoop – 1”.

1. __________ is a server based Bundle Engine that provides a higher-level oozie abstraction that will batch a set of coordinator applications.
a) Oozie v2
b) Oozie v3
c) Oozie v4
d) Oozie v5

Answer: c
Clarification: Oozie combines multiple jobs sequentially into one logical unit of work.

2. Point out the correct statement.
a) Oozie is a scalable, reliable and extensible system
b) Oozie is a server-based Workflow Engine specialized in running workflow jobs
c) Oozie Coordinator jobs are recurrent Oozie Workflow jobs triggered by time (frequency) and data availability
d) All of the mentioned

Answer: d
Clarification: Jobs include streaming as well as system specific jobs.

3. ___________ is a Java Web application used to schedule Apache Hadoop jobs.
a) Impala
b) Oozie
c) Mahout
d) All of the mentioned

Answer: b
Clarification: Oozie is a workflow scheduler system to manage Hadoop jobs.

4. Oozie Workflow jobs are Directed ________ graphs of actions.
a) Acyclical
b) Cyclical
c) Elliptical
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: Oozie is a framework allowing to combine multiple Map/Reduce jobs into a logical unit of work.

5. Point out the wrong statement.
a) Oozie v2 is a server based Coordinator Engine specialized in running workflows based on time and data triggers
b) Oozie v1 is a server based Workflow Engine specialized in running workflow jobs with actions that execute Hadoop Map/Reduce and Pig jobs
c) A Workflow application is DAG that coordinates the following types of actions
d) None of the mentioned

Answer: d
Clarification: Cycle in workflows are not supported.

  250+ TOP MCQs on Sqoop with Hadoop and Answers

6. Oozie v2 is a server based ___________ Engine specialized in running workflows based on time and data triggers.
a) Compactor
b) Collector
c) Coordinator
d) All of the mentioned

Answer: c
Clarification: Oozie v2 can continuously run workflows based on time and data.

7. Which of the following is one of the possible state for a workflow jobs?
a) PREP
b) START
c) RESUME
d) END

Answer: a
Clarification: Possible states for a workflow jobs are: PREP, RUNNING, SUSPENDED, SUCCEEDED, KILLED and FAILED.

8. Oozie can make _________ callback notifications on action start events and workflow end events.
a) TCP
b) HTTP
c) IP
d) All of the mentioned

Answer: b
Clarification: In the case of an action start failure in a workflow job, depending on the type of failure, Oozie will attempt automatic retries, it will request a manual retry or it will fail the workflow job.

9. A workflow definition is a ______ with control flow nodes or action nodes.
a) CAG
b) DAG
c) BAG
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: Oozie does not support cycles in workflow definitions, workflow definitions must be a strict DAG.

10. Which of the following workflow definition language is XML based?
a) hpDL
b) hDL
c) hiDL
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification: hpDL stands for Hadoop Process Definition Language.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top