250+ TOP MCQs on Query Clauses and Answers

MySQL Multiple Choice Questions on “Query Clauses”.

1. Which clause is used to determine “which column to include in the query sets”?
a) SELECT
b) FROM
c) WHERE
d) ORDER BY

Answer: a

2. Which clause is used to “Identifies table from which to draw table and how the table should be joined”?
a) FROM
b) SELECT
c) ORDER By
d) WHERE

Answer: a

3. Which clause is used to “Filters out unwanted data”?
a) FROM
b) WHERE
c) SELECT
d) ORDER BY

Answer: b

4. Which clause is used to “group rows together by common columns values”?
a) SELECT
b) GROUP BY
c) FROM
d) WHERE

Answer: b

5. Which clause is used to “filter out unwanted Groups”?
a) HAVING
b) FROM
c) WHERE
d) SELECT

Answer: a

6. Which clause is used to “sort the rows of the final result set by one or more columns”?
a) HAVING
b) ORDER BY
c) WHERE
d) FROM

Answer: b

7. Which clause is used to “Modify the existing field of the table”?
a) ALTER
b) FROM
c) SELECT
d) MODIFY

Answer: a

8. Which among the following is not a “query clause”?
a) WHERE
b) MODIFY
c) ALTER
d) FROM

Answer: a
Clarification: Modify is not a clause, it just used with clause Alter.

9. “MODIFY” is used with which “Query clause”?
a) ALTER
b) FROM
c) WHERE
d) ORDER BY

Answer: a
Clarification: Modify is not a clause, it just used with clause Alter.

  250+ TOP MCQs on MySQL Setup and Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top