250+ TOP MCQs on Raw and Processed Data and Answers

Data Science Multiple Choice Questions on “Raw and Processed Data”.

1. Which type of data is generated by POS terminal in a busy supermarket each day?
a) Source
b) Processed
c) Synchronized
d) All of the mentioned

Answer: a
Explanation: Raw data is sometimes referred to as source data.

2. Point out the correct statement.
a) Data has only qualitative value
b) Data has only quantitative value
c) Data has both qualitative and quantitative value
d) None of the mentioned

Answer: a
Explanation: Data belongs to the set of items.

3. Data that summarize all observations in a category are called __________ data.
a) frequency
b) summarized
c) raw
d) none of the mentioned

Answer: b
Explanation: The summary could be the sum of the observations, the number of occurrences, their mean value, and so on.

4. Which of the following is an example of raw data?
a) original swath files generated from a sonar system
b) initial time-series file of temperature values
c) a real-time GPS-encoded navigation file
d) all of the mentioned

Answer: d
Explanation: Raw data refers to data that have not been changed since acquisition.

5. Point out the correct statement.
a) Primary data is original source of data
b) Secondary data is original source of data
c) Questions are obtained after data processing steps
d) None of the Mentioned

Answer: a
Explanation: Primary data is also referred to as raw data.

6. Which of the following data is put into a formula to produce commonly accepted results?
a) Raw
b) Processed
c) Synchronized
d) All of the Mentioned

  250+ TOP MCQs on ToolBox Overview and Answers

Answer: b
Explanation: Raw data came from direct measurements.

7. Processing data includes subsetting, formatting and merging only.
a) True
b) False

Answer: b
Explanation: There are many other techniques applied to raw data.

8. Which of the following is another name for raw data?
a) destination data
b) eggy data
c) secondary
d) machine learning

Answer: b
Explanation: Although raw data has the potential to become “information,” extraction, organization, and sometimes analysis and formatting for presentation are required for that to occur.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top