250+ TOP MCQs on The from Clauses and Answers

MySQL Multiple Choice Questions on “The from Clauses”.

1. What is the use of “VIEW” in Mysql?
a) To hide columns from the users
b) To hide the complexity of the database
c) To simplify complexity of database design
d) All of the mentioned

Answer: d
Clarification: None.

2. Is there any error in the following MySQL statement?

SELECT e.emp_id, e.fname,e.lname,d.name
FROM employee e INNER JOIN department d
ON e.dept_id=e.dept_id;

a) NO
b) YES
c) DEPEND
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: There will be no error in the query, as table name “employee” is replaced by ‘e’ and table name “department” is replaced by‘d’.

3. Is there any error in the following MySQL statement?

SELECT e.emp_id, e.fname,e.lname,d.name
FROM employee AS e INNER JOIN department AS d
ON e.dept_id=e.dept_id;

a) NO
b) YES
c) DEPEND
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: There will be no error in the query, as table name “employee” is replaced by ‘e’ and table name “department” is replaced by ‘d’ by using “AS” keyword.

4. What will be the output of the following MySQL statement “true AND Null”?
a) True
b) Null
c) Depend
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: None.

5. What will be the output of the following MySQL statement “false AND Null”?
a) False
b) Null
c) Depend
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: None.

6. What will be the output of the following MySQL statement “Null AND Null”?
a) True
b) Null
c) False
d) None of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Setting Up Secure Connections and Answers

Answer: b
Clarification: None.

7. What will be the output of the following MySQL statement “true OR Null”?
a) True
b) Null
c) False
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: None.

8. What will be the output of the following MySQL statement “false OR Null”?
a) True
b) Null
c) False
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: None.

9. What will be the output of the following MySQL statement “Null OR Null”?
a) True
b) Null
c) False
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: None.

10. What will be the output of the following MySQL statement “NOT (Null)”?
a) True
b) Null
c) False
d) None of the mentioned

Answer: b

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top