250+ TOP MCQs on YARN and Answers

Hadoop Question Bank focuses on “YARN – 2”.

1. Yarn commands are invoked by the ________ script.
a) hive
b) bin
c) hadoop
d) home

Answer: b
Clarification: Running the yarn script without any arguments prints the description for all commands.

2. Point out the correct statement.
a) Each queue has strict ACLs which controls which users can submit applications to individual queues
b) Hierarchy of queues is supported to ensure resources are shared among the sub-queues of an organization
c) Queues are allocated a fraction of the capacity of the grid in the sense that a certain capacity of resources will be at their disposal
d) All of the mentioned

Answer: d
Clarification: All applications submitted to a queue will have access to the capacity allocated to the queue.

3. The queue definitions and properties such as ________ ACLs can be changed, at runtime.
a) tolerant
b) capacity
c) speed
d) all of the mentioned

Answer: b
Clarification: Administrators can add additional queues at runtime, but queues cannot be deleted at runtime.

4. The CapacityScheduler has a predefined queue called _________
a) domain
b) root
c) rear
d) all of the mentioned

Answer: b
Clarification: All queues in the system are children of the root queue.

5. Point out the wrong statement.
a) The multiple of the queue capacity which can be configured to allow a single user to acquire more resources
b) Changing queue properties and adding new queues is very simple
c) Queues cannot be deleted, only addition of new queues is supported
d) None of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Introduction to Hcatalog and Answers

Answer: d
Clarification: You need to edit conf/capacity-scheduler.xml and run yarn rmadmin -refreshQueues for changing queue properties.

6. The updated queue configuration should be a valid one i.e. queue-capacity at each level should be equal to _________
a) 50%
b) 75%
c) 100%
d) 0%

Answer: c
Clarification: Queues cannot be deleted, only the addition of new queues is supported.

7. Users can bundle their Yarn code in a _________ file and execute it using jar command.
a) java
b) jar
c) C code
d) xml

Answer: b
Clarification: Usage: yarn jar [mainClass] args…

8. Which of the following command is used to dump the log container?
a) logs
b) log
c) dump
d) all of the mentioned

Answer: a
Clarification: Usage: yarn logs -applicationId .

9. __________ will clear the RMStateStore and is useful if past applications are no longer needed.
a) -format-state
b) -form-state-store
c) -format-state-store
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification: -format-state-store formats the RMStateStore.

10. Which of the following command runs ResourceManager admin client?
a) proxyserver
b) run
c) admin
d) rmadmin

Answer: d
Clarification: proxyserver command starts the web proxy server.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top