Mythology Interview Questions with Answers
Question: 1. What Is Myth?
Answer:
A story, offered as historical, handling the cosmological and supernatural traditions of a people, their gods,way of life, heroes, religious ideals and so on.
Question: 2. What Is Mythology?
Answer:
The medical series and take a look at of myths; observe of the ideals of mankind.
General Knowledge Interview Questions
Question: 3. Who Was Achilles?
Answer:
Hero of Trojan battle, who died while Paris wounded his inclined heel.
Question: four. Who Was Chained To Rock As Prey For Monster, Rescued By Perseus?
Answer:
Andromeda.
General Knowledge Tutorial
Question: 5. Who Was The Personal Physician Of Buddha?
Answer:
Jivika.
Climate Change Interview Questions
Question: 6. What Was The Former Name Of Bhishma?
Answer:
Devarat.
Question: 7. What Were Called The Female Warriers Of Asia?
Answer:
Amazons.
Asia Interview Questions
Question: eight. In Roman Mythology Who Is An Oread?
Answer:
A mountain Nymph.
Question: nine. Which Is The First Avatar Of Lord Vishnu?
Answer:
Matsya Avatar (Fish).
Solar System Interview Questions
Question: 10. What Was The Ancient Name Of Music?
Answer:
Ghandharvam.
Question: eleven. What Is The Name Of Goddess Of Youth In Roman Mythology?
Answer:
Juventus.
Question: 12. Who Was Bodidharma?
Answer:
Founder of Buddhist’s lifestyle, Zen Religion in Japan.
General Knowledge Interview Questions
Question: 13. In Egyptian Myth, Who Is The Sun God?
Answer:
Ra of Re.
Question: 14. Who Is The Hypnos Of Greek Mythology?
Answer:
The god of sleep
Question: 15. In Greek Mythology Who Is The First Women On Earth; Who Opened Box Containing All Human Ills?
Answer:
Pandora.
Question: 16. In Norse Mythology Who Is The Goddess Of Night And Love?
Answer:
Freya.
Question: 17. Who Is Osiris?
Answer:
In Eygyptian mythology, the Supreme god, ruler of afer existence.
Question: 18. In Hindu Mythology Which God’s Head Is Of An Elephant?
Answer:
Lord Ganapathy.
Climate Change Interview Questions
Question: 19. In Hindu Mythology Who Is King Of Gods?
Answer:
Indra.
Question: 20. In Hindu Mythology Who Is Known As The Son Of Vayu?
Answer:
Hanuman (Vayuputhran).
Question: 21. In Hindu Mythology Who Is The Creater Of Life?
Answer:
Brahma deva.
Question: 22. Name The Four Persons Who Heard The Gita Directly From Lord Krishna?
Answer:
Arjuna, Hanuman, Sanjaya and Vyasa.
Question: 23. Who Was Bodayana?
Answer:
Founder of Dharma Shastra.
Question: 24. Who Was Appollo?
Answer:
Son of Zeus and Leo, god of poetry, track and prophecy; from time to time known as ‘Phoebus’.
Asia Interview Questions
Question: 25. Name Of The Egyptian Goddess Of Love And Joy?
Answer:
Hathor.
Question: 26. In Greek Mythology Who Devised The ‘trojan Horse’ Strategy Which Ended The Trojan War?
Answer:
Odysseus.
Question: 27. Rigvedicaryas Were Wohsippers Of What?
Answer:
Nature.
Solar System Interview Questions
Question: 28. Who Is The God Of Fire In Hindu Mythology?
Answer:
Agni.
Question: 29. In Indian Mythology Who Was Famous For His Truthfulness?
Answer:
Harichandra.
Question: 30. In Greek Mythology Who Was Tomus?
Answer:
God of blame and mockery.
Question: 31. Who Is Known As Saravanabhava?
Answer:
Shanmukha (Muruka)
Question: 32. Who Is The God Of Agriculture In Roman Mythology?
Answer:
Saturn.
Question: 33. In Greek Mythology What Was The ‘defend Of Jupiter’ Known As?
Answer:
Aegis, the typhoon of clouds.
Question: 34. In Greek Mythology Who Is The Demeter?
Answer:
Goddess of Earth.
Question: 35. Who Was Ruler Of Winds In Greek Mythology?
Answer:
Aeolus.
Question: 36. Which Saint Unfolded To His Wife The Mysteries Philosophy?
Answer:
Yaglavalka.
Question: 37. What Is The Original Name Of Bharatha, The Sun Of Sakunthala?
Answer:
Saravadamana.
Question: 38. Who Is The Mythological Hindu Lord Of Bears Whose Daughter Was Married To Krishna?
Answer:
Jambavan.
Question: 39. In Christianity What Does Amen Mean?
Answer:
So be it.
Question: 40. From Where Did Jesus Christ Ascend To Heaven?
Answer:
Mount Olives.
Question: 41. In Greek Myth, Name The Thracian King Who Fed His Horses On Human Flesh, And Was Killed By Herculis?
Answer:
Diomedes.
Question: 42. Which Zodiac Sign Does The Fish Depict?
Answer:
Pisces.
Question: forty three. Name The Polynesian Goddess Of Volcanoes?
Answer:
Pele.
Question: forty four. According To Hindu Myth, Who Was First Mortal To Die?
Answer:
Yama, god of die.
Question: forty five. Name The Scandinavian God Of Thunder And War?
Answer:
Thor.
Question: 46. Which Dancer Of Vaisali Became Buddhist Nun?
Answer:
Ambapali.
Question: forty seven. Which Indian Festival Is Celebrated Once In Twelve Years?
Answer:
Kumbhamela.
Question: forty eight. From Which Ice Cave Does The River Ganga Originate?
Answer:
Gomukh.
Question: forty nine. Which Is The God Of Agriculture In Roman Mythology?
Answer:
Saturn.
Question: 50. Who Is Known As God Of Healing In Greece?
Answer:
Aesclepies.
Question: fifty one. In Greek Mythology What Was The Sword Of Damocles Hung By?
Answer:
A strand of hair.
Question: 52. The French Call Which Day Mardi (mars), The Roman God Of War?
Answer:
Tuesday.
Question: fifty three. Chinese Buddhism Is Otherwise Known As What?
Answer:
Foism.
Question: 54. Who Is Pope?
Answer:
Head of the Roman Catholic Church.
Question: fifty five. In Hindu Mythology Which Animal Is The Steed Of Indra?
Answer:
Elephant.
Question: fifty six. Which Animal Carried Mary To Jerusalem?
Answer:
Donkey.
Question: fifty seven. Which Creature Represents The Zodiac Sign Of Scorpio?
Answer:
Scorpion.
Question: fifty eight. What Is The Granth Sahib?
Answer:
Holy e-book of Sikhs.
Question: 59. How Many Scriptures Are There In Christianity?
Answer:
One (holy bible).
Question: 60. In The Bible, Which Creature Swallowed Jonah?
Answer:
The whale.
Question: 61. Which Is Considered As The Hindu Mythological Lord Of Birds?
Answer:
Garuda.
Question: sixty two. How Many Stars Are There In The Constellation Known As The Great Bear?
Answer:
Seven.
Question: sixty three. Which Secrete Site In Jerusalem Is Held Sacred By Jews, Muslims And Christians?
Answer:
The Dome of the Rock.
Question: 64. Which Day Is Named After Frigga, The Queen Of Odin Of Norse Mythology?
Answer:
Friday.
Question: sixty five. In Greek Myth, Name The Winged Creature With A Woman’s Head And A Lion’s Body?
Answer:
Sphinx.
Question: sixty six. Name The Saint Who Introduced Christianity In Japan?
Answer:
St. Francis Xavier.
Question: 67. Which Jewish Feast Commemorates The Release Of The Isralites From Slavery To Freedom In Egypt?
Answer:
The Passover.
Question: sixty eight. After Which Two-confronted Roman God Is The Month Of January Named?
Answer:
Janus.
Question: sixty nine. Which Animal Is Sacrificed By The Muslims On The Day Of Id?
Answer:
Goat.
Question: 70. Which Animal Represents The Zodiac Sign Of Aries?
Answer:
Ram.
Question: 71. Which Mythical Bird Is Considered As The Symbol Of Eternal Life For Its Ability To Resurruect Itself From Its Own Ashes?
Answer:
The Phoenix.
Question: 72. Where Did Noah’s Ark Come To Rest Afer The Flood?
Answer:
Ararat.
Question: 73. In Which Language Did Jesus Actually Preach?
Answer:
Aramic (now not precisely Hebrew).
Question: seventy four. Which Successor Of Prophet Mohammed Took The Title Caliph?
Answer:
Abu-Bekr.
Question: 75. Who In Russian Lore Is ‘the Old Bachelor’?
Answer:
The devil.
Question: seventy six. Which Proverbial Beauty In Greek Mythology Is Associated With Death And The World Of The Dead?
Answer:
Adonis.
Question: seventy seven. Name The Son Of Zeus And King Of Aegina In Greek Mythology?
Answer:
Aeacus.
Question: 78. According To The Greek Philosopher Aristotle, Which Are The Elements Out Of Which Everything On Earth Is Made?
Answer:
Earth, water, air and fire.
Question: seventy nine. To Whom Did Valypso Offer Immortality In Return For Staying On Her Island, In Greek Mythology?
Answer:
Ulysses or Odysseus.
Question: 80. Which Are The Two Bibilical Animals That Could Speak?
Answer:
Balams’s ass and the serpent.
Question: 81. In Greek Mythology, Which Prince Led The Argoniuts To Win The Golden Fleece With The Aid Of Medea?
Answer:
Jason.
