250+ TOP PHP Coding MCQs on Operators and Answers

PHP Questions and Answers for Campus interviews on “Operators – 4”.

1. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) 24
b) 3.7
c) 3.85
d) 0

Answer: a
Clarification: Operator precedence order must be followed.

2. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) no output
b) error
c) 6
d) 7

Answer: b
Clarification: Operator ++ can be done only on variables.

3. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) 5
b) error
c) 6
d) 7

Answer: b
Clarification: Operator ++ can be done only on variables.

4. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) 5
b) error
c) 6
d) 7

Answer: a
Clarification: Operator precedence followed.

5. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) 5
b) error
c) 6
d) 7

Answer: c
Clarification: Operator precedence followed.

6. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) 5
b) error
c) 6
d) 7

Answer: a
Clarification: Operator precedence followed,incremented after display.

7. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) 1
b) 0
c) 2
d) 3

Answer: d
Clarification: Evaluation done from right to left.

8. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) 16
b) 06
c) 15
d) 05

Answer: a
Clarification: 1&&0||1 is evaluated to 1 and the a is also pre incremented to 6.

9. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) 1
b) 0
c) 2
d) 3

Answer: a
Clarification: $var = ++$var returns 1(success).

10. What will be the output of the following PHP code?

  1. 
    

a) 3
b) 4
c) 5
d) error

Answer: d
Clarification: First pre increment is done and the result is a number, thus post increment cannot be performed on it.

  250+ TOP MCQs on PHP HTML Forms and Answers

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top