300+ TOP USA Quiz Questions with Answers GK MCQs [IMP]

USA Quiz Multiple Choice Questions | United States of America GK

1. Which ocean separated America from Europe
A. Atlantic
B. Pacific
C. Indian
D. Arctic

Answer: A. Atlantic

2. Total number of states in United States of America
A. 48
B. 49
C. 50
D. 51

Answer: C. 50

3. Which one is the largest state by area wise in USA
A. Alaska
B. Texas
C. California
D. New Mexico

Answer: A. Alaska

4. In which year, Christopher Columbus discover America
A. 1456
B. 1462
C. 1483
D. 1492

Answer: D. 1492

5. Total number of colonies that took part in American Revolution was
A. 10
B. 13
C. 25
D. 48

Answer: B. 13

6. In which place, the peace treaty of 1783 took place which ended the American Revolutionary War
A. London
B. Washington
C. Paris
D. Berlin

Answer: C. Paris

7. From which year the United States Constitution came into force
A. 1783
B. 1789
C. 1792
D. 1799

Answer: B. 1789

8. In which city, the Constitutional Convention took place to draft the U.S. Constitution
A. Phoenix
B. Houston
C. Chicago
D. Philadelphia

Answer: D. Philadelphia

9. Which city was the first permanent British settlement in the America
A. Jamestown
B. Asheville
C. Cape May
D. Boston

Answer: A. Jamestown

10. The famous Boston Tea Party took place in the year
A. 1753
B. 1773
C. 1778
D. 1782

Answer: B. 1773

11. Which British General surrendered to George Washington at Yorktown in 1781
A. John Burgoyne
B. William Howe
C. Henry Clinton
D. Charles Cornwallis

Answer: D. Charles Cornwallis

12. George Washington became the first President of America in the year
A. 1782
B. 1787
C. 1789
D. 1793

Answer: C. 1789

13. Which city was the capital of America before Washington DC
A. Columbus
B. Philadelphia
C. Phoenix
D. New York

Answer: B. Philadelphia

14. Which President had signed the Indian Removal Act of 1830
A. Andrew Jackson
B. James Monroe
C. James Madison
D. Martin Van Buren

Answer: A. Andrew Jackson

15. Abraham Lincoln was the _____ President of America
A. 13th
B. 14th
C. 15th
D. 16th

Answer: D. 16th

16. The American Civil War was started from the year
A. 1856
B. 1861
C. 1867
D. 1872

Answer: B. 1861

17. The State of Alaska was purchased from which country
A. Britain
B. Russia
C. Spain
D. France

Answer: B. Russia

18. Who was the President of the Confederate States of America during the American Civil War
A. Alexander H. Stephens
B. Robert Toombs
C. Jefferson Davis
D. William Few

Answer: C. Jefferson Davis

19. Which country gifted the Statue of Liberty to America in 1886
A. Spain
B. Brazil
C. Mexico
D. France

Answer: D. France

20. Which island was known as the gateway for immigrants to the United States from 1892 until 1954
A. Ellis Island
B. Liberty Island
C. Coney Island
D. Staten Island

Answer: A. Ellis Island

21. In which year the Spanish–American War was fought
A. 1898
B. 1899
C. 1902
D. 1907

Answer: A. 1898

22. The California Gold Rush was started in the year
A. 1832
B. 1839
C. 1848
D. 1862

Answer: C. 1848

23. Which one is the first woman elected to the U.S. House of Representatives
A. Florence Prag Kahn
B. Mae Nolan
C. Alice Mary Robertson
D. Jeannette Rankin

Answer: D. Jeannette Rankin

24. Who was the first woman elected to the U.S. Senate
A. Hattie Wyatt Caraway
B. Rose McConnell Long
C. Gladys Pyle
D. Eva Kelly Bowring

Answer: A. Hattie Wyatt Caraway

25. In which year, Martin Luther King, Jr. received the Nobel Peace Prize
A. 1960
B. 1964
C. 1966
D. 1970

Answer: B. 1964

26. Which one is the tallest mountain in USA
A. Mount Hood
B. Mount Rainier
C. Mount McKinley
D. Mount Adams

Answer: C. Mount McKinley

27. Total number of time zones that is covered by USA and its territories
A. 4
B. 6
C. 7
D. 9

Answer: D. 9

28. Total number of National Parks in USA
A. 51
B. 58
C. 62
D. 65

Answer: B. 58

29. Which one is the official bird emblem of the United States of America
A. Dove
B. Hawks
C. Bald eagle
D. Sea eagle

Answer: C. Bald eagle

30. Total number of Territories in USA
A. 14
B. 17
C. 21
D. 28

Answer: A. 14

31. When the construction of Empire State Building completed
A. 1928
B. 1930
C. 1931
D. 1933

Answer: C. 1931

32. Which one is the largest city by population in USA
A. New York
B. Los Angeles
C. Chicago
D. Phoenix

Answer: A. New York

33. Which American President signed a law for establishing first national park at Yellowstone
A. Rutherford B. Hayes
B. Abraham Lincoln
C. Andrew Johnson
D. Ulysses S. Grant

Answer: D. Ulysses S. Grant

34. Total number of National Park / Protected Areas in America
A. 45
B. 59
C. 68
D. 81

Answer: B. 59

35. The Grand Canyon National Park is located in
A. Alaska
B. Nevada
C. Arizona
D. Colorado

Answer: C. Arizona

36. Which one is the longest river in USA
A. Mississippi River
B. Missouri River
C. Colorado River
D. Rio Grande

Answer: B. Missouri River

37. Which lake is the source of Mississippi River
A. Lake Huron
B. Iliamna Lake
C. Lake Superior
D. Lake Itasca

Answer: D. Lake Itasca

38. Springfield is the capital of which state
A. Illinois
B. Iowa
C. Michigan
D. Colorado

Answer: A. Illinois

39. In which theatre hall Abraham Lincoln was assassinated in 1865
A. Kwai Tsing Theatre
B. City Hall
C. Ford’s Theatre
D. Tianjin Concert Hall

Answer: C. Ford’s Theatre

40. Who is the first person from America in space
A. Alan Shepard
B. Gus Grissom
C. Joseph A. Walker
D. Joseph H. Engle

Answer: A. Alan Shepard

41. Who was the first Republican President of America
A. John Adams
B. Andrew Jackson
C. Abraham Lincol
D. Ulysses S. Grant

Answer: C. Abraham Lincol

42. Who was the first Democratic President of America
A. John Quincy Adams
B. Andrew Jackson
C. Zachary Taylor
D. John Tyler

Answer: B. Andrew Jackson

43. The Supreme Court of the United States was established in the year
A. 1783
B. 1789
C. 1796
D. 1799

Answer: B. 1789

44. Who is the first Chief Justice of the United States
A. Salmon P. Chase
B. Oliver Ellsworth
C. John Jay
D. John Rutledge

Answer: C. John Jay

45. Who is the longest serving Chief Justice of the United States
A. William Howard Taft
B. Morrison Waite
C. John Marshall
D. Fred M. Vinson

Answer: C. John Marshall

46. Who is the first person from United States to received Nobel Peace Prize
A. Woodrow Wilson
B. Elihu Root
C. Theodore Roosevelt
D. Jane Addams

Answer: C. Theodore Roosevelt

47. Total number of stripes in the US Flag is
A. 6
B. 9
C. 11
D. 13

Answer: D. 13

48. The New York Stock Exchange was founded in the year
A. 1817
B. 1830
C. 1855
D. 1885

Answer: A. 1817

49. In which city the Ambulance Service was first started
A. Chicago
B. Houston
C. Cincinnati
D. Pittsburgh

Answer: C. Cincinnati

50. Which one is the largest State by population in USA
A. Illinois
B. Texas
C. California
D. New York

Answer: C. California

51. The New York Central Park was established in the year
A. 1857
B. 1869
C. 1872
D. 1895

Answer: A. 1857

52. The Mammoth Cave National Park is located in which State
A. Florida
B. Georgia
C. Colorado
D. Kentucky

Answer: D. Kentucky

53. Which one is the last state that received statehood under USA
A. Alaska
B. Hawaii
C. New Mexico
D. North Dakota

Answer: B. Hawaii

54. The construction of Brooklyn Bridge was completed in the year
A. 1883
B. 1889
C. 1892
D. 1903

Answer: A. 1883

55. Which one is the largest lake by area wise in USA
A. Lake Huron
B. Lake Superior
C. Lake Michigan
D. Lake Ontario

Answer: C. Lake Michigan

56. Abraham Lincoln became the president of USA in the year
A. 1851
B. 1855
C. 1861
D. 1869

Answer: C. 1861

57. The University of Virginia was founded by
A. Thomas Jefferson
B. John Adams
C. James Madison
D. Abraham Lincoln

Answer: A. Thomas Jefferson

58. The US Presidential Election held in the month of
A. August
B. September
C. October
D. November

Answer: D. November

59. Which one is the first american to win Nobel Prize for Literature
A. Eugene Gladstone O’Neill
B. Sinclair Lewis
C. Pearl Buck
D. William Faulkner

Answer: B. Sinclair Lewis

60. Theodore Roosevelt won the Nobel Peace Prize in the year
A. 1902
B. 1906
C. 1909
D. 1912

Answer: B. 1906

61. Which US city host the first Summer Olympics in 1904
A. St. Louis
B. Lake Placid
C. Los Angeles
D. Atlanta

Answer: A. St. Louis

62. Which river works as international boundary between United States and Canada
A. River Mackenzie
B. St. Columbia river
C. St. Lawrence river
D. River Rio-Grande

Answer: C. St. Lawrence river

63. Who is the first US President sworn in on January 20th
A. Franklin Roosevelt
B. John F Kennedy
C. Herbert Hoover
D. Woodrow Wilson

Answer: A. Franklin Roosevelt

64. Obama is the __________ US President to receive the Nobel Peace Award
A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Answer: D. Fourth

65. Marquette range in USA is known for
A. Uranium
B. Copper
C. Gold
D. Iron Ore

Answer: D. Iron Ore

66. John F Kennedy was the _____ President of the United States of America
A. 32nd
B. 35th
C. 38th
D. 40th

Answer: B. 35th

67. American Presidential Elections are held at, every _______ years
A. 3
B. 4
C. 5
D. 6

Answer: B. 4

USA Quiz objective questions and answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top