300+ TOP Webenabled Application MCQs and Answers Quiz

Webenabled Application Multiple Choice Questions

1. ……………………. connects web pages.
A. connector

B. link

C. hyperlink

D. none of the above

Answer:C.hyperlink

2. Internet is ………………………….
A. a network of networks

B. an ocean of resources waiting to be mined

C. a cooperative anarchy

D. all of the above

Answer:D.all of the above

3. ……………… is suitable for remote administration of a computer.
A. ftp

B. shell

C. remote procedure call

D. telnet

Answer:D.telnet

4. Title tag is nested within the ………………….. tag.
A. body

B. head

C. list

D. table

Answer:B.head

5. ……………….. is a web’s native protocol.
A. slip

B. tcp/ip

C. http

D. ppp

Answer:C.http

6. The Internet uses the …………………… as the protocol engine.
A. slip

B. http

C. tcp/ip

D. ppp

Answer:C.tcp/ip

7. A ……………………….. is a symbolic name a network administrator assigns to a machine.
A. url

B. dns

C. ip address

D. host name

Answer:D.host name

8. Which of the following protocol is used for e-mail services.
A. smap

B. smtp

C. smip

D. smop

Answer:B.smtp

9. …………………. is the incoming e-mail server.
A. pop

B. smtp

C. smip

D. ppp

Answer:A.pop

10. ………………….. is a uniform naming scheme for locating resources on the web.
A. uri

B. http

C. webname

D. resourcename

Answer:A.uri

11. In mouse cursor option ………………. is a cursor for mouse wheel operations when the mouse is moving and the window is scrolling horizontally and vertically downward to the left.
A. panse

B. pansw

C. pansouth

D. pannw

Answer:B.pansw

12. In mouse cursor option …………….. is a cursor for mouse wheel operations when the mouse is moving and the window is scrolling vertically in an upward direction.
A. panse

B. pansw

C. pansouth

D. pannorth

Answer:D.pannorth

13. ………………… is a signed count of the number of rotation of the mouse wheel.
A. alfa

B. delta

C. wheel rotation

D. rotation count

Answer:B.delta

14. Most of the functionally of the text box control is simply inherited from the …………….. class, which is also the a base class for the rich text box control.
A. textboxcontrol

B. richtextbox

C. textboxbase

D. textbox

Answer:C.textboxbase

15. …………….. control is generally used for editable text although it can also made read only.
A. textboxcontrol

B. richtextbox

C. textboxbase

D. textbox

Answer:D.textbox

16. We can limit the amount of text entered into TextBox control by setting ……………… property to a specific number of characters.
A. maxlength

B. totallength

C. textamount

D. textlimit

Answer:A.maxlength

17. TextBox controls also can be used to accept password if the …………….. property is used to mask characters.
A. passwordchar

B. passwordcharacter

C. maskchar

D. passwordcontrol

Answer:A.passwordchar

18. Each hyperlink is a object of the ………………. class and is stored in a collection called links.
A. hyperlink.link

B. linklabel.link

C. link.linklabel

D. link.hyperlink

Answer:B.linklabel.link

19. Which of the following is NOT the public properties of TextBox objects.
A. autosize

B. backcolor

C. bulletindent

D. maxlength

Answer:C.bulletindent

20. i) Clear ii) Paste iii) LoadFile iv) Paste
A. i, ii and iii only

B. ii, iii and iv only

C. i, ii and iv only

D. all i, ii, iii and iv

Answer:C.i, ii and iv only

21. Which of the following is NOT the public events of TextBox objects.
A. autosize changed

B. readonly changed

C. click

D. link clicked

Answer:D.link clicked

22. i) None ii) Horizontal iii) Vertical iv) Both
A. i, ii and iii only

B. ii, iii and iv only

C. i, ii and iv only

D. all i, ii, iii and iv

Answer:D.all i, ii, iii and iv

23. In order for the scroll bars to actually appear, the text box’s …………….. property must be True.
A. multiline

B. multitext

C. scrolling

D. multivisible

Answer:A.multiline

24. Which of the following is NOT the public property of RichTextBox Objects.
A. detecturls

B. detecttext

C. bulletindent

D. rightmargin

Answer:B.detecttext

25. i) CanDelete ii) Find iii) LoadFile iv) SelectAll
A. i, ii and iii only

B. ii, iii and iv only

C. i, ii and iv only

D. all i, ii, iii and iv

Answer:B.ii, iii and iv only

26. The SaveFile method is used to save the text in a rich text box to disk, and the ……………. method to read it back.
A. loadfile

B. readfile

C. readit

D. readback

Answer:A.loadfile

27. i) BottomCenter ii) MiddleTop iii) TopLeft iv) MiddleLeft
A. i, ii and iii only

B. i, iii and iv only

C. i, ii and iv only

D. all i, ii, iii and iv

Answer:B.i, iii and iv only

28. i) ActiveLinkColor ii) LinkSize iii) LinkBehavior iv) Links
A. i, ii and iii only

B. i, iii and iv only

C. i, ii and iv only

D. all i, ii, iii and iv

Answer:B.i, iii and iv only

29. Hyperlinks can be created using the …………………………………. method in LinkClicked event handler.
A. system.diagnostics.process.start

B. system.diagnostics.hyperlinks.start

C. system.diagnostics.link.start

D. system.diagnostics.link.event

Answer:A.system.diagnostics.process.start

30. In order to get the text associated with the link, ………………… method can be used.
A. e.data.link.tostring

B. e.link.linkdata.tostring

C. e.linkdata.link.tostring

D. e.link.data.tostring

Answer:B.e.link.linkdata.tostring

31. ……………… namespace in vb.net includes essential classes and base classes that define commonly used data types, events and event handlers, interfaces, attributes, exceptions and so on.
A. system

B. system.collections

C. system.net

D. system.reflection

Answer:A.system

32. The file extension …………….. in vb.net represents a global application class, used to handle global application class, used to handle global ASP.NET application level events.
A. .asp

B. .asmx

C. .aspx

D. .asax

Answer:D..asax

33. The file extension ……………… in vb.net represents a web form.
A. .asp

B. .asmx

C. .aspx

D. .asax

Answer:C..aspx

34. When you save a solution, it’s give the file extension .sln and all the projects in the solution are saved with the extension ……………
A. .vbproj

B. .vbdisco

C. .vbs

D. .vb

Answer:A..vbproj

35. The .NET platform and the .NET framework class library were developed in an effort to address these weakness of ………………….
A. xml

B. html

C. com

D. dcom

Answer:C.com

36. …………………. are virtual base classes; that is they consist of members; methods, properties and events that have no implementations.
A. enumerations

B. interfaces

C. delegates

D. structures

Answer:B.interfaces

37. A …………… is a reference type that represents a strongly typed function pointer.
A. enumeration

B. interface

C. delegate

D. structure

Answer:C.delegate

38. Most of the primitive data types; Boolean, Byte, Char etc. defined in FCL are implemented as …………
A. enumeration

B. interface

C. delegate

D. structure

Answer:D.structure

39. Specialized classes include the stack class, a last-in first-out structure, the queue class, first-in, first-out structure in the …………………… namespace.
A. system

B. system.collections

C. system.net

D. system.reflection

Answer:B.system.collections

40. ………………….. allow custom items of information about a program element to be stored with an assembly’s metadata.
A. attributes

B. structures

C. exception

D. data type

Answer:A.attributes

Webenabled Application objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top