300+ TOP Class 2 GK Questions and Answers Quiz Exam

GK Questions for Class 2 Mcqs

1) Who was the first Prime Minister of India?
Answer: Jawaharlal Nehru

2) How numerous legs does a spider have?
Answer: Eight

3) What’s the sound made by a duck?
Answer: Quack quack

4) The youthful one of a kangaroo is
Answer: Joey

5) The youthful one of Elephant is
Answer: Shin

6) Which is celebrated as the birth of Jesus Christ
Answer: Christmas

7) Which is the public sport of India?
Answer: Hockey

8) The longest swash in India
Answer: Ganga

9) How numerous spokes does the wheel in Indian Flag have?
Answer: 24 spokes

10) Where does a gormandizer live?
Answer: Sty

11) Question In which direction does the daylight?
Answer: East

12) How numerous hours are there in two days?
Answer: 48 hours (24 24)

13) How numerous weeks are there in one time?
Answer: 56

14) How numerous bones does an adult human have?
Answer: 206

15) How numerous millimeters are there in 1 cm?
Answer: 10

16) Which is the longest swash on the earth?
Answer: Nile

17) How numerous lungs does the mortal body have?
Answer: Two

Siance GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids

18) Which is the altitudinous mountain in the world?
Answer: Mount Everest

GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids

19) Which mainland is known as‘ Dark’ mainland?
Answer: Africa

20) Which is the most sensitive organ in our body?
Answer: Skin

21) Which day is observed as World Environment Day?
Answer: June 5

22) Who constructed the Computer?
Answer: Charles Babbage

23) Which day is observed as World Knowledge Day?
Answer: September 8

24) Which place is known as the roof of the world?
Answer: Tibet

25) Which gas is most abundant in the earth’s atmosphere?
Answer: Nitroge

26) Which is the mainland with the most number of countries?
Answer: Africa

27) How numerous strings does a violin have?
Answer: Four

28) Which is the hottest mainland on Earth?
Answer: Africa

29) How numerous times are there in a renaissance?
Answer: 1000

30) Who painted the Mona Lisa?
Answer: Leonardo da Vinci

31) What does the Internet prefix WWW stand for?
Answer: World Wide Web

32) Who discovered Penicillin in 1928?
Answer: Alexander Fleming

33) Which is the longest side of a right-angled triangle?
Answer: Hypotenuse

34) How numerous globes does our solar system correspond of?
Answer: Eight.

35) Which is the closest earth to earth?
Answer: Venus.

36) How numerous moons does the earth have?
Answer: One

37) What does the cow gives us?

Answer: Milk

38) Which is the largest bone in the mortal body?

Answer: Femur

39) Which type of factory is a plutocrat factory?

Answer: Rovers

English GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids

40) What’s the sound made by a frog?

Answer: Croak croak

41) What’s the name of the shortest bone in the mortal body?

Answer: Stapes

42) How numerous layers are there in the atmosphere?

Answer: 5

43) Who’s the Father of Medicine?

Answer: Acharya Charak

45) What does the heart pump?

Answer: Blood

46) Which part of the mortal shell protects our brain?

Answer: Skull

47) Which earth has the utmost moons?

Answer: Saturn

48) How numerous teeth does a healthy grown-up have including the wisdom teeth?
Answer: 32

49) Which is the most commonnon-contagious complaint in the world?
Answer: Tooth Decay

50) Which is the lowest mainland in the world?
Answer: Australia

51) Who constructed the telephone?
Answer: Alexander Graham Bell

52) How numerous stars are there in the American flag?
Answer: 50

53) Question Name the globes in our solar system.

Answer: Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune.

54) Which earth has the utmost moons?
Answer: Saturn

55) What’s the cause of the Sun’s energy?
Answer: Fusion of Hydrogen and Helium.

56) Who constructed the radio?
Answer: Guglielmo Marconi

57) Where is Mount Everest located?
Answer: Nepal.

58) Who designed the public flag of India?
Answer: Pingali Venkayya

59) Which is the shortest bone in the mortal body?
Answer: Stapes

60) How numerous Union Homes are there in India?
Answer: Seven.

61) Question In which megacity is Hawa Mahal located?
Answer: Jaipur

62) How numerous countries are there in India?

Answer: 28 countries

63) Who was the first man to step on the moon?

Answer: Armstrong

64) What does a caterpillar turn into?

Answer: Butterfly

65). Which megacity is also known as‘Pink City’?

Answer: Jaipur

66) Which megacity is the capital megacity of India?

Answer: New Delhi

67) Name the largest cat in the world.

Answer: Siberian barracuda

68) Name the current President of India.

Answer: Droupadi Murmu

69) It’s also known as‘Indian Gooseberry‘; is a rich source of vitamin C?

Answer: Amla

Math GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids

70) Which is the altitudinous statue in the world?

Answer: Statue of Unity (Sardar Vallabhbhai Statue, India)

71) Who was the first President of independent India?

Answer: Rajendra Prasad

72) Which is the lowest state of India?

Answer: Goa

73) Which megacity is the capital megacity of Madhya Pradesh?

Answer: Bhopal

74) It’s also called’the boat of the desert’?

Answer: Camel

75) Name the earth on which we live.

Answer: Earth

76) How numerous players are there in a justice platoon?

Answer: 11 players

77) How numerous teeth does an grown-up have?

Answer: 32 teeth

78) How numerous bones are there in the mortal body?

Answer: 206

79) What does Sheep give us?

Answer: Hair/ Milk

80). Paper is attained from which factory?

Answer: Bamboo

81) Which type of factory is a plutocrat factory?

Answer: Rovers

82) Which is the hardest mineral in the world?

Answer: Diamond

83) Water when freezes, it changes into?

Answer: Ice

84) Where do Lions live?

Answer: Den

85) What do Notions give us?

Answer: Honey

GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids

86) Sun rises in which direction?

Answer: East

History GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids

87) What’s a house made of snow called?

Answer: Igloo

88) Which type of clothes do we wear in the downtime season?

Answer: Woollen clothes

89) We should always cross the road at the?

Answer: Zebra crossing

90) The red light of the business signal tells us to?

Answer: Stop

91) The green light of the business signal tells us to?

Answer: Go

92) A figure with 3 sides is known as a?

Answer: Triangle

93) The lowest two- number number is?

Answer: 10

94) A figure which has no sides and no corners are called?

Answer: Circle/ round

95) When any number is multiplied by 0, the answer is always?

Answer: Zero

96) A figure with four equal sides is called?

Answer: Square

97) Which is the largest three- number number?

Answer: 999

98) One kilogram equals how numerous grams?

Answer: 1000 grams

99) What time it’ll be when the minute hand and hour hand both are at 12?

Answer: 12 o’clock

100) Which is the largest 2- number number?

Answer: 99

Class 2 GK objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top