GK Questions for Class 2 Mcqs
1) Who was the first Prime Minister of India?
Answer: Jawaharlal Nehru
2) How numerous legs does a spider have?
Answer: Eight
3) What’s the sound made by a duck?
Answer: Quack quack
4) The youthful one of a kangaroo is
Answer: Joey
5) The youthful one of Elephant is
Answer: Shin
6) Which is celebrated as the birth of Jesus Christ
Answer: Christmas
7) Which is the public sport of India?
Answer: Hockey
8) The longest swash in India
Answer: Ganga
9) How numerous spokes does the wheel in Indian Flag have?
Answer: 24 spokes
10) Where does a gormandizer live?
Answer: Sty
11) Question In which direction does the daylight?
Answer: East
12) How numerous hours are there in two days?
Answer: 48 hours (24 24)
13) How numerous weeks are there in one time?
Answer: 56
14) How numerous bones does an adult human have?
Answer: 206
15) How numerous millimeters are there in 1 cm?
Answer: 10
16) Which is the longest swash on the earth?
Answer: Nile
17) How numerous lungs does the mortal body have?
Answer: Two
Siance GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids
18) Which is the altitudinous mountain in the world?
Answer: Mount Everest
GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids
19) Which mainland is known as‘ Dark’ mainland?
Answer: Africa
20) Which is the most sensitive organ in our body?
Answer: Skin
21) Which day is observed as World Environment Day?
Answer: June 5
22) Who constructed the Computer?
Answer: Charles Babbage
23) Which day is observed as World Knowledge Day?
Answer: September 8
24) Which place is known as the roof of the world?
Answer: Tibet
25) Which gas is most abundant in the earth’s atmosphere?
Answer: Nitroge
26) Which is the mainland with the most number of countries?
Answer: Africa
27) How numerous strings does a violin have?
Answer: Four
28) Which is the hottest mainland on Earth?
Answer: Africa
29) How numerous times are there in a renaissance?
Answer: 1000
30) Who painted the Mona Lisa?
Answer: Leonardo da Vinci
31) What does the Internet prefix WWW stand for?
Answer: World Wide Web
32) Who discovered Penicillin in 1928?
Answer: Alexander Fleming
33) Which is the longest side of a right-angled triangle?
Answer: Hypotenuse
34) How numerous globes does our solar system correspond of?
Answer: Eight.
35) Which is the closest earth to earth?
Answer: Venus.
36) How numerous moons does the earth have?
Answer: One
37) What does the cow gives us?
Answer: Milk
38) Which is the largest bone in the mortal body?
Answer: Femur
39) Which type of factory is a plutocrat factory?
Answer: Rovers
English GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids
40) What’s the sound made by a frog?
Answer: Croak croak
41) What’s the name of the shortest bone in the mortal body?
Answer: Stapes
42) How numerous layers are there in the atmosphere?
Answer: 5
43) Who’s the Father of Medicine?
Answer: Acharya Charak
45) What does the heart pump?
Answer: Blood
46) Which part of the mortal shell protects our brain?
Answer: Skull
47) Which earth has the utmost moons?
Answer: Saturn
48) How numerous teeth does a healthy grown-up have including the wisdom teeth?
Answer: 32
49) Which is the most commonnon-contagious complaint in the world?
Answer: Tooth Decay
50) Which is the lowest mainland in the world?
Answer: Australia
51) Who constructed the telephone?
Answer: Alexander Graham Bell
52) How numerous stars are there in the American flag?
Answer: 50
53) Question Name the globes in our solar system.
Answer: Mercury, Venus, Earth, Mars, Jupiter, Saturn, Uranus, and Neptune.
54) Which earth has the utmost moons?
Answer: Saturn
55) What’s the cause of the Sun’s energy?
Answer: Fusion of Hydrogen and Helium.
56) Who constructed the radio?
Answer: Guglielmo Marconi
57) Where is Mount Everest located?
Answer: Nepal.
58) Who designed the public flag of India?
Answer: Pingali Venkayya
59) Which is the shortest bone in the mortal body?
Answer: Stapes
60) How numerous Union Homes are there in India?
Answer: Seven.
61) Question In which megacity is Hawa Mahal located?
Answer: Jaipur
62) How numerous countries are there in India?
Answer: 28 countries
63) Who was the first man to step on the moon?
Answer: Armstrong
64) What does a caterpillar turn into?
Answer: Butterfly
65). Which megacity is also known as‘Pink City’?
Answer: Jaipur
66) Which megacity is the capital megacity of India?
Answer: New Delhi
67) Name the largest cat in the world.
Answer: Siberian barracuda
68) Name the current President of India.
Answer: Droupadi Murmu
69) It’s also known as‘Indian Gooseberry‘; is a rich source of vitamin C?
Answer: Amla
Math GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids
70) Which is the altitudinous statue in the world?
Answer: Statue of Unity (Sardar Vallabhbhai Statue, India)
71) Who was the first President of independent India?
Answer: Rajendra Prasad
72) Which is the lowest state of India?
Answer: Goa
73) Which megacity is the capital megacity of Madhya Pradesh?
Answer: Bhopal
74) It’s also called’the boat of the desert’?
Answer: Camel
75) Name the earth on which we live.
Answer: Earth
76) How numerous players are there in a justice platoon?
Answer: 11 players
77) How numerous teeth does an grown-up have?
Answer: 32 teeth
78) How numerous bones are there in the mortal body?
Answer: 206
79) What does Sheep give us?
Answer: Hair/ Milk
80). Paper is attained from which factory?
Answer: Bamboo
81) Which type of factory is a plutocrat factory?
Answer: Rovers
82) Which is the hardest mineral in the world?
Answer: Diamond
83) Water when freezes, it changes into?
Answer: Ice
84) Where do Lions live?
Answer: Den
85) What do Notions give us?
Answer: Honey
GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids
86) Sun rises in which direction?
Answer: East
History GK Questions For Class 2 Students Questions with Answers for Kids
87) What’s a house made of snow called?
Answer: Igloo
88) Which type of clothes do we wear in the downtime season?
Answer: Woollen clothes
89) We should always cross the road at the?
Answer: Zebra crossing
90) The red light of the business signal tells us to?
Answer: Stop
91) The green light of the business signal tells us to?
Answer: Go
92) A figure with 3 sides is known as a?
Answer: Triangle
93) The lowest two- number number is?
Answer: 10
94) A figure which has no sides and no corners are called?
Answer: Circle/ round
95) When any number is multiplied by 0, the answer is always?
Answer: Zero
96) A figure with four equal sides is called?
Answer: Square
97) Which is the largest three- number number?
Answer: 999
98) One kilogram equals how numerous grams?
Answer: 1000 grams
99) What time it’ll be when the minute hand and hour hand both are at 12?
Answer: 12 o’clock
100) Which is the largest 2- number number?
Answer: 99
