300+ TOP Class 3 GK Questions and Answers Quiz Exam

GK Questions for Class 3 Mcqs

1) What’s the name of Earth’s natural satellite?
Answer: Moon

2) Which earth is also called the Red Planet?
Answer: Mars

3) Which is the biggest earth in the solar system?
Answer: Jupiter

4) Which earth is the closest to the Sun?
Answer: Mercury

5) Which is the hottest earth in the solar system?
Answer: Venus

6) Which is the lowest earth in the solar system?
Answer: Mercury

7) Which earth’s day is longer than its time?
Answer: Venus

8) Ganymede is the largest moon of which earth?
Answer: Jupiter

9) Which is the brightest earth in the solar system?
Answer: Venus

10) Which earth has rings around it?
Answer: Saturn

11) Which star is nearest to the Earth?
Answer: Sun

12) How numerous hours does Earth take to complete one gyration around its axis?
Answer: 24 hours

13) How numerous days does the Earth take to complete one revolution around the Sun?
Answer: 365 days

14) How numerous moons does Jupiter have?
Answer: 79

15) What’s the name of Saturn’s biggest moon?
Answer: Titan

16) Which earth takes the longest to complete its revolution around the Sun?
Answer: Neptune

17) What’s the distance between the Earth and the Sun?
Answer: 150 million kilometers (93 million country miles)

18) Who was the first person to land on the moon?
Answer: Neil Armstrong

19) Who were the first people to climb Mount Everest?
Answer: Edmund Hillary and Sherpa Tenzing Norgay

20) Who was the first woman to go into space?
Answer: Valentina Tereshkova

21) Which country started the world’s first review?
Answer: China

22) How numerous times did the First World War last?
Answer: Four times (1914-1918)

23) How numerous times did the Second World War last?
Answer: Six times (1939-1945)

24) Who constructed the printing press?
Answer: Johannes Gutenberg

25) Who constructed the light bulb?
Answer: Thomas Alva Edison

26) Who discovered penicillin?
Answer: Alexander Fleming

27) Who constructed the brume machine?
Answer: James Watt

28) Who constructed the telephone?
Answer: Alexander Graham Bell

29) Who flew the first aeroplane?
Answer: The Wright sisters (Orville and Wilbur)

30) Who’s called the father of the computer?
Answer: Charles Babbage

31) In which country was chess constructed?
Answer: India

32) Who discovered graveness?
Answer: Albert Einstein

33) Who discovered the value of Pi?
Answer: Archimedes

34) Which is the loftiest mountain peak in the world?
Answer: Mount Everest

35) Where is Mount Everest positioned?
Answer: Nepal

36) Which is the biggest mainland?
Answer: Asia

37) Which is the lowest mainland?
Answer: Australia

38) Which is the lowest country in the world?
Answer: Vatican City

39) Which is the biggest country in the world?
Answer: Russia

40) Which is the longest swash in the world?
Answer: The Nile

41) How numerous mainlands are there in total?
Answer: Seven

42) Which is the coldest known position on Earth?
Answer: Vostok Station, Antarctica

43) Which is the hottest place on Earth?
Answer: Danakil Depression, Ethiopian

44) Which is the biggest ocean?
Answer: Pacific Oceans

45) Which country is known as the “ Land of White Mammoths”?
Answer: Thailand

46) Which is the world’s largest hot desert?
Answer: Sahara Desert

47) Which is the largest coral reef in the world?
Answer: The Great Hedge Reef

48) Which is the world’s largest rainforest?
Answer: The Amazon

49) Which is the biggest part of the brain?
Answer: Cerebrum

50) How numerous teeth do most grown-ups have?
Answer: 32

51) What’s the value of Pi?

Answer:3.14

52) How numerous days are there in a Leap Year?

Answer: 366

53) What’s the Answer for 9 times 5 minus 5?

Answer: 40

54) When you multiply any number with Zero, the Answer will be —?
Answer: Zero

55) Which number is the largest 4 number number?

Answer: 9999

56) Weight of milk is measured in liters/ kilometers/ kilograms?

Answer: Liters

57) Nine o’clock in the evening is 9 am or 9 pm?

Answer: 9 pm

58) The distance between two places can be measured in Centimetres/ Metres/ Kilometres?

Answer: Kilometres

59) 999 x 10 = ,?
Answer: 9990

60) What’s the unit of dimension used to measure the length of the wall?

Answer: Bases

61) Who’s the author of the Harry Potter books?
Answer:J.K. Rowling

62) In which book does the main character fall down a rabbit hole?
Answer: Alice in Wonderlands

63) Who’ll you find in the Hundred Acre Wood?
Answer: Winnie-the-Pooh and his musketeers

64) What’s the art of folding paper into beautiful shapes called?
Answer: Origami

65) What’s a rhino’s cornucopia made of?
Answer: Keratin, a protein plant in hair, fingernails, and beast hooves

66) How numerous colors does a rainbow have?
Answer: Seven

67) Which is the altitudinous structure in the world?
Answer: Burj Khalifa in Dubai

68) Which part of the computer is called its brain?
Answer: CPU

69) Which is the most spoken language in the world?
Answer: Mandarin Chinese

70) How numerous days are there in a vault time?
Answer: 366 days

71) Which wonder of the world can you find in India?
Answer: Taj Mahal

72) Which country’s public hymn has only music and no words?
Answer: Spain

73) Which is the only country that does n’t have a blockish flag?
Answer: Nepal

74) When is World Environment Day celebrated?
Answer: June 5

75) When is Earth Day celebrated?
Answer: April 22

76) How numerous players are there on a justice platoon?
Answer: 11

77) What’s the place where notions are kept called?
Answer: Apiary

78) What’s a baby kangaroo called?
Answer: Joey

79) The youthful of which beast is called recruit?
Answer: Horse

80) What’s the full form of SIM?
Answer: Subscriber Identity Module

81) What’s the full form of RAM?
Answer: Random Access Memory

82) Which is the altitudinous statue in the world?
Answer: The Statue of Unity in India

83) Which is the longest mortal- made structure in the world?
Answer: The Great Wall of China

84) Which is the lowest raspberry?
Answer: Bee hummingbird

85) Who are the authors of Google?
Answer: Larry Page and Sergey Brin

86) What’s the full form of UPS?
Answer: Uninterrupted Power Supply

87) How numerous kilobytes equals 1 megabyte?
Answer:

88) What’s Mark Zuckerberg notorious for?
Answer: He innovated Facebook

89) What do AM and PM stand for?
Answer: Ante Meridiem and Post Meridiem

90) What do BC and Announcement stand for?
Answer: Before Christ and Anno Domini

91) Who was the first chairman of the United States?
Answer: George Washington

92) What shape is the head of a wrench?
Answer: Hexagon

93) What’s the shape of a diamond called?
Answer: Rhombus

94) Who’s known as the father of mathematics?
Answer: Archimedes

95. Eight o’clock in the evening is 8 am or 8 pm?

Answer: 8 pm

96) Which three successive figures give the same Answer both when added and multiplied?
Answer: 1, 2, and 3 (1 2 3 = 6, 1 * 2 * 3 = 6)

97) How numerous sides does an octagon have?
Answer: Eight

98) How numerous seconds are there in a day?
Answer: 24 * 60 * 60 = second

99) How numerous millimeters make a cadence?
Answer: millimeters

100) Arrange in thrusting order ¼,1/9, ½,1/5
Answer:1/9,1/5, ¼, ½

101) What number does n’t have its own Roman numeric?
Answer: Zero

Class 3 Gk objective questions with answers pdf download online exam test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top