Chocolate Quiz Multiple Choice Questions
1. Chocolate is made from roasted and ground seeds of which plant?
A. Cacao plants
B. Coffee plants
C. Choco plants
Answer: A. Cacao plants
2. What makes dark chocolate different from light or milk chocolate?
A. It contains more sugar and fat
B. It tastes bitter
C. It is more expensive
Answer: B. It tastes bitter
3. What is the name of the milk chocolate bar produced by Cadbury?
A. Cadbury Wonder Bar
B. Cadbury Milky Bar
C. Cadbury Dairy Milk
Answer: C. Cadbury Dairy Milk
4. The fictional chocolate bar Wonka Bar appears in which of the following movies?
A. In Search of the Heart of Chocolate (2008)
B. Charlie and the Chocolate Factory (2005)
C. Better Than Chocolate (1999)
Answer: B. Charlie and the Chocolate Factory (2005)
5. The earliest use of chocolate dates back to which ancient civilisation?
A. Persian civilisation
B. Egyptian civilisation
C. Olmec civilisation
Answer: C. Olmec civilisation
6. When do people celebrate World Chocolate Day, also known as International Chocolate Day?
A. February 14
B. July 7
C. September 21
Answer: B. July 7
7. Which country consumes the most chocolate per person with an amount of up to 8.8 kg per year?
A. Switzerland
B. France
C. China
Answer: A. Switzerland
8. Which country is the biggest producer of cocoa beans in the world?
A. Ghana
B. Brazil
C. Ivory Coast
Answer: C. Ivory Coast
9. Which of the following medical conditions is associated with chocolate consumption?
A. Cancer
B. Diabetes
C. Asthma
Answer: B. Diabetes
10. Which of the following is NOT a real Kit Kat flavour that you can find in Japan?
A. Mayonnaise
B. Green bean
C. Soy sauce
Answer: A. Mayonnaise
11. Which European city is often considered to be the chocolate capital of the world?
A. Paris
B. London
C. Brussels
Answer: C. Brussels
12. Chocolate is believed to contain high levels of which substances?
A. Carbohydrates
B. Antioxidants
C. Protein
Answer: B. Antioxidants
13. Which animal is depicted on the logo of the Freddo chocolate bar?
A. A dog
B. An snake
C. A frog
Answer: C. A frog
14. In 2017, a chocolate company in Belgium introduced a new type of chocolate with natural pink colour. What is it called?
A. Ruby chocolate
B. Lotus chocolate
C. Rose chocolate
Answer: A. Ruby chocolate
15. The Snickers chocolate bars are produced by which company?
A. Unilever
B. Nestle
C. Mars
Answer: C. Mars
16. Most cocoa beans are grown and harvested in which continent?
A. Asia
B. Africa
C. South Africa
Answer: B. Africa
17. In 1947, a chocolate bar inspired an engineer called Percy Spencer to create which common appliance in the kitchen?
A. Microwave
B. Oven
C. Refrigerator
Answer: A. Microwave
18. In which country was the first solid chocolate bar made in 1847?
A. Belgium
B. Germany
C. The United Kingdom
Answer: C. The United Kingdom
19. Which colour should we look for in high-quality white chocolate?
A. Bright white
B. Golden or creamy
C. Grey
Answer: B. Golden or creamy
20. At least how much chocolate liquor must milk chocolate contain?
A. 10 per cent
B. 30 per cent
C. 50 per cent
Answer: A. 10 per cent
21. Which pet may be at the highest risk of dying due to poisoning if it ingests chocolate?
A. Hamsters
B. Dogs
C. Cats
Answer: B. Dogs
22. Which of the following facts is true about M&M’s chocolates?
A. They are available in red and yellow
B. They have a button shape
C. They have the letter M&M’s printed on the side
Answer: B. They have a button shape
23. What is currently the best-selling chocolate bar in the United Kingdom?
A. Snickers
B. Cadbury Dairy Milk
C. Kit Kat
Answer: B. Cadbury Dairy Milk
24. What is the only chocolatier in the United Kingdom to grow its own cocoa?
A. House of Dorchester
B. Aphrodite Chocolates
C. Hotel Chocolat
Answer: C. Hotel Chocolat
25. What is inside the Kinder Surprise, a milk chocolate egg made by Ferrero?
A. A small toy
B. A coin
C. A piece of paper
Answer: A. A small toy
26. What did the Aztecs use cocoa beans for by the 15th century?
A. Religious events
B. Currency
C. Medicine
Answer: B. Currency
27. Chocolate was first served as a drink in which European country before it spread the whole continent?
A. Spain
B. Portugal
C. Italy
Answer: A. Spain
28. The Bounty chocolate bar, manufactured by Mars, is filled with which fruit?
A. Mango
B. Coconut
C. Banana
Answer: B. Coconut
29. Which of the following products is a caramel chocolate bar?
A. Galaxy Milk
B. Maltesers Teasers
C. Twix
Answer: C. Twix
30. The Belgian chocolate company is best known for pralines in which special shape?
A. Seashell
B. Half moon
C. Animals
Answer: A. Seashell
31. Which of the following facts is true about a chocolate liqueur?
A. It tastes like chocolate
B. It is produced by mixing rum with cocoa liquid
C. It is added into many chocolate products
Answer: A. It tastes like chocolate
32. Who purchased chocolate for Harry Potter in the Honeydukes shop in Hogsmeade?
A. Ron Weasley
B. Remus Lupin
C. Albus Dumbledore
Answer: B. Remus Lupin
33. In which square can you find M&M’s World London, which is the largest candy store in the world with an area of up to 35,000 square feet?
A. Trafalgar Square
B. Berkeley Square
C. Leicester Square
Answer: C. Leicester Square
