300+ TOP Chocolate Quiz Questions and Answers MCQs Test

Chocolate Quiz Multiple Choice Questions

1. Chocolate is made from roasted and ground seeds of which plant?
A. Cacao plants

B. Coffee plants

C. Choco plants

Answer: A. Cacao plants

2. What makes dark chocolate different from light or milk chocolate?
A. It contains more sugar and fat

B. It tastes bitter

C. It is more expensive

Answer: B. It tastes bitter

3. What is the name of the milk chocolate bar produced by Cadbury?
A. Cadbury Wonder Bar

B. Cadbury Milky Bar

C. Cadbury Dairy Milk

Answer: C. Cadbury Dairy Milk

4. The fictional chocolate bar Wonka Bar appears in which of the following movies?
A. In Search of the Heart of Chocolate (2008)

B. Charlie and the Chocolate Factory (2005)

C. Better Than Chocolate (1999)

Answer: B. Charlie and the Chocolate Factory (2005)

5. The earliest use of chocolate dates back to which ancient civilisation?
A. Persian civilisation

B. Egyptian civilisation

C. Olmec civilisation

Answer: C. Olmec civilisation

6. When do people celebrate World Chocolate Day, also known as International Chocolate Day?
A. February 14

B. July 7

C. September 21

Answer: B. July 7

7. Which country consumes the most chocolate per person with an amount of up to 8.8 kg per year?
A. Switzerland

B. France

C. China

Answer: A. Switzerland

8. Which country is the biggest producer of cocoa beans in the world?
A. Ghana

B. Brazil

C. Ivory Coast

Answer: C. Ivory Coast

9. Which of the following medical conditions is associated with chocolate consumption?
A. Cancer

B. Diabetes

C. Asthma

Answer: B. Diabetes

10. Which of the following is NOT a real Kit Kat flavour that you can find in Japan?
A. Mayonnaise

B. Green bean

C. Soy sauce

Answer: A. Mayonnaise

11. Which European city is often considered to be the chocolate capital of the world?
A. Paris

B. London

C. Brussels

Answer: C. Brussels

12. Chocolate is believed to contain high levels of which substances?
A. Carbohydrates

B. Antioxidants

C. Protein

Answer: B. Antioxidants

13. Which animal is depicted on the logo of the Freddo chocolate bar?
A. A dog

B. An snake

C. A frog

Answer: C. A frog

14. In 2017, a chocolate company in Belgium introduced a new type of chocolate with natural pink colour. What is it called?
A. Ruby chocolate

B. Lotus chocolate

C. Rose chocolate

Answer: A. Ruby chocolate

15. The Snickers chocolate bars are produced by which company?
A. Unilever

B. Nestle

C. Mars

Answer: C. Mars

16. Most cocoa beans are grown and harvested in which continent?
A. Asia

B. Africa

C. South Africa

Answer: B. Africa

17. In 1947, a chocolate bar inspired an engineer called Percy Spencer to create which common appliance in the kitchen?
A. Microwave

B. Oven

C. Refrigerator

Answer: A. Microwave

18. In which country was the first solid chocolate bar made in 1847?
A. Belgium

B. Germany

C. The United Kingdom

Answer: C. The United Kingdom

19. Which colour should we look for in high-quality white chocolate?
A. Bright white

B. Golden or creamy

C. Grey

Answer: B. Golden or creamy

20. At least how much chocolate liquor must milk chocolate contain?
A. 10 per cent

B. 30 per cent

C. 50 per cent

Answer: A. 10 per cent

21. Which pet may be at the highest risk of dying due to poisoning if it ingests chocolate?
A. Hamsters

B. Dogs

C. Cats

Answer: B. Dogs

22. Which of the following facts is true about M&M’s chocolates?
A. They are available in red and yellow

B. They have a button shape

C. They have the letter M&M’s printed on the side

Answer: B. They have a button shape

23. What is currently the best-selling chocolate bar in the United Kingdom?
A. Snickers

B. Cadbury Dairy Milk

C. Kit Kat

Answer: B. Cadbury Dairy Milk

24. What is the only chocolatier in the United Kingdom to grow its own cocoa?
A. House of Dorchester

B. Aphrodite Chocolates

C. Hotel Chocolat

Answer: C. Hotel Chocolat

25. What is inside the Kinder Surprise, a milk chocolate egg made by Ferrero?
A. A small toy

B. A coin

C. A piece of paper

Answer: A. A small toy

26. What did the Aztecs use cocoa beans for by the 15th century?
A. Religious events

B. Currency

C. Medicine

Answer: B. Currency

27. Chocolate was first served as a drink in which European country before it spread the whole continent?
A. Spain

B. Portugal

C. Italy

Answer: A. Spain

28. The Bounty chocolate bar, manufactured by Mars, is filled with which fruit?
A. Mango

B. Coconut

C. Banana

Answer: B. Coconut

29. Which of the following products is a caramel chocolate bar?
A. Galaxy Milk

B. Maltesers Teasers

C. Twix

Answer: C. Twix

30. The Belgian chocolate company is best known for pralines in which special shape?
A. Seashell

B. Half moon

C. Animals

Answer: A. Seashell

31. Which of the following facts is true about a chocolate liqueur?
A. It tastes like chocolate

B. It is produced by mixing rum with cocoa liquid

C. It is added into many chocolate products

Answer: A. It tastes like chocolate

32. Who purchased chocolate for Harry Potter in the Honeydukes shop in Hogsmeade?
A. Ron Weasley

B. Remus Lupin

C. Albus Dumbledore

Answer: B. Remus Lupin

33. In which square can you find M&M’s World London, which is the largest candy store in the world with an area of up to 35,000 square feet?
A. Trafalgar Square

B. Berkeley Square

C. Leicester Square

Answer: C. Leicester Square

Chocolate Quiz Objective Questions with Answers pdf Download Online Exam Test

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top