Aircraft Maintenance Multiple Choice Questions on “Boeing Business Jet”.
1. Which of the following is equipped with CFM LEAP-1B engines?
a) BBJ1
b) BBJ C
c) BBJ3
d) BBJ MAX 9
Answer: a
Clarification: The BBJ MAX 9 is equipped with CFM LEAP-1B engines. The aircraft is based on the Boeing 737 MAX 9 and features advanced winglets.
2. When did the BBJ first fly?
a) 4 September 1990
b) 4 September 2008
c) 4 September 1998
d) 4 September 2018
Answer: c
Clarification: The BBJ first flew on 4 September 1998. Production for the BBJ series started in 1998 and the aircrafts are still in use all around the world.
3. Which of the following is based on the 737-800?
a) BBJ MAX 8
b) BBJ3
c) BBJ C
d) BBJ2
Answer: d
Clarification: The BBJ2 is based on the 737-800. The aircraft, introduced in 2002, offers a 25% larger cabin providing a similar range with five fuel tanks.
4. The BBJ MAX 7 has a __________ nautical mile range.
a) 5,000
b) 7,000
c) 8,500
d) 3,500
Answer: b
Clarification: The BBJ MAX 7 has a 7,000 nautical mile (approximately 12,960 km) range. The aircraft offers 10% lower operating costs as compared to the original BBJ while having a longer cabin.
5. The first BBJ is based on the __________
a) 737 MAX
b) 737-800
c) 737-200
d) 737-700
Answer: d
Clarification: The first BBJ is based on the 737-700. The aircraft offered a stronger wing and landing gear as compared to the 737-800.
6. The BBJ MAX 8 has a 6,325 nautical mile range.
a) True
b) False
Answer: a
Clarification: True, the BBJ MAX 8 has a 6,325 nautical mile range, which is approximately 11,710km. The BBJ MAX 8 is based on the Boeing 737 MAX 8 aircraft.
7. Boeing Business Jets are equipped with four engines.
a) True
b) False
Answer: b
Clarification: False, the Boeing Business Jets are equipped with two engines. The engine may vary depending on the aircraft. For example, the BBJ MAX 9 uses engines manufactured by CFM International.
8. The Boeing Business Jet division offers __________ products derived from different Boeing airliners.
a) 3
b) 6
c) 11
d) 25
Answer: c
Clarification: The Boeing Business Jet division offers 11 products derived from different Boeing airliners. The aircraft series offers corporate jet configurations based on airliners such as the 777 and 737.
9. The Boeing Business Jet series is based on the _________ airliner.
a) 757
b) 737
c) 787
d) 777
Answer: b
Clarification: The Boeing Business Jet series is based on the 737 airliner. The aircrafts are variants of Boeing jet airliners manufactured for the corporate jet market.
10. The BBJ MAX 8 offers a range up to 6,640 nautical miles.
a) True
b) False
Answer: a
Clarification: True, the BBJ MAX 8 offers a range up to 6,640 nautical miles, which is approximately 12,297 km. The BBJ MAX 7 offers a better range as compared to the BBJ MAX 8.
11. Which of the following is a wide body model of the BBJ?
a) B777
b) BBJ3
c) BBJ2
d) BBJ MAX 9
