250+ TOP MCQs on Condition Types and Answers

MySQL Multiple Choice Questions on “Condition Types”.

1. Select odd one out?
a) Equality Conditions
b) Inequality Conditions
c) Range condition
d) Between

Answer: d
Clarification: “Between” is an operator while others are conditions types.

2. The following MySQL query belongs to which condition types?

SELECT fname
FROM person
WHERE title=’TELLER’;

a) Equality condition
b) Inequality condition
c) Range condition
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: In the following query column equate to the string value.

3. The following MySQL statement belongs to which condition types?

SELECT fname
FROM person
WHERE fed_id=’111-11-111’;

a) Equality condition
b) Inequality condition
c) Range condition
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: In the following query column equate to the string value.

4. The following MySQL statement belongs to which condition types?

SELECT fname
FROM person
WHERE dept_id= (SELECT dept_id FROM department WHERE names=’s’);

a) Equality condition
b) Inequality condition
c) Range condition
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: In the following query column equate to the value returned by subquery.

5. Is the following MySQL statement belongs to the “Equality condition”?

SELECT product_type.name, product.name
FROM product_type INNER JOIN Product
ON product_type.dept=Product.dept
WHERE product_type.name=’customers_accounts’;

a) Yes
b) No
c) Depends
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: In the following query there are two equality conditions “ON” and “WHERE”.

6. What is the meaning of “Equality Conditions”?
a) Equal to
b) Not equal to
c) Both Equal to and Not equal to
d) None of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Case Sensitivity in SQL Statements and Answers

Answer:a
Clarification: None.

7. What is the meaning of “Inequality Condition”?
a) Not equal to
b) Equal to
c) Both Not equal to and Equal to
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: None.

8. Does the following MySQL statement belong to the “Inequality condition”?

SELECT product_type.name, product.name
FROM product_type INNER JOIN Product
ON product_type.dept=Product.dept
WHERE product_type.name<>’customers_accounts’;

a) Yes
b) No
c) Depends
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: In the following query operator “” are inequality operator.

9. Does the following MySQL statement belong to the “Inequality condition”?

SELECT product_type.name, product.name
FROM product_type INNER JOIN Product
ON product_type.dept=Product.dept
WHERE product_type.name! =’customers_accounts’;

a) Yes
b) No
c) Depends
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: In the following query operator “!=” are inequality operator.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top