250+ TOP MCQs on Condition Types and Answers

MySQL Multiple Choice Questions on “Condition Types”.

1. What is the meaning of “Range Conditions”?
a) Expression is equal to Expression
b) Expression is not equal to Expression
c) Expression fall under certain range
d) None of the mentioned

Answer: c
Clarification: None.

2. Which among the following data types can be used with “Range Condition”?
a) Numeric data type
b) Temporal data type
c) String data type
d) Both Numeric and Temporal data type

Answer: d
Clarification: None.

3. The following MySQL statement belongs to which “Condition Types”?

SELECT emp_id, fname, lname
FROM account
WHERE start_date<’2007-10-08’;

a) Equality conditions
b) Inequality condition
c) Range condition
d) None of the mentioned

Answer: c
Clarification: In the following query expression fall under certain ranges.

4. What will be the output of the following MySQL statement?

SELECT *
FROM employee
WHERE start_date BETWEEN ‘2007-01-01’ AND ‘2008-01-01’;

a) All employees details between 2007 and 2008
b) All employees details before 2008
c) All employees details from 2007 to 2008
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: “BETWEEN” operator is used for upper – upper limit.

5. Fill the blanks with suitable options?
BETWEEN ______ AND ______
a) Upper and lower limit
b) Lower and upper limit
c) Upper and upper limit
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: None.

6. What will be the output of the following MySQL statement?

SELECT *
FROM employee
WHERE start_date>=’2007-01-01’ AND
        Start_date<=’2005-01-01’

a) All employees between 2007 and 2005
b) All employees from 2007 to 2005
c) Empty set
d) None of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Arranging for MySQL Server Startup and Shutdown

Answer: d
Clarification: No query can have a date which is greater than ‘2007-01-01’ but less than ‘2005-01-01.

7. What will be the output of the following MySQL statement?

SELECT customer_id, product_id, avail_balance
FROM account
WHERE avail_balance BETWEEN 3000 AND 5000.

a) Only those details will be shown whose as available balance form 3000 to 5000
b) Only those details will be shown whose available balance is more than 3000
c) Only those details will be shown whose available balance is less than 5000
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: None.

8. Which among the following operators is/are belongs to “Inequality conditions”?
a) <>
b) !=
c) =
d) Both <> and !=

Answer: d

9. Which among the following operators is/are belongs to “Equality conditions”?
a) <>
b) !=
c) =
d) >/<

Answer: c

10. Which among the following operators is/are belongs to “Range conditions”?
a) <>
b) !=
c) =
d) >/<

Answer: d

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top