250+ TOP MCQs on Conditional and Answers

LISP Multiple Choice Questions on “Conditional”.

1. In clause what the zero or more additional forms are called?
a) Conditional
b) Consequents
c) Clause
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: It is used to move through the clauses and evaluating only the test form.

2. What is the value of last consequent form in the triggered clause?
a) Value of the entire COND
b) Trigger
c) Consequent
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: The value of the entire COND form is the value of the last consequent form in the triggered clause.

3. What will happen if the value of all the test-forms are nil?
a) Nothing
b) COND form is nil
c) Both Nothing & COND form is nil
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: If all the test forms are NIL then conditional will also return NIL.

4. Which has a template that calls for particularly peculiar argument evaluation?
a) COND
b) Consequent
c) Trigger
d) Sphere

Answer: a
Clarification: COND is more versatile conditional and it has a template that calls for particularly peculiar argument evaluation.

5. Which checks the evaluated key form against the unevaluated keys using EQL?
a) COND
b) CASE
c) NIL
d) SETF

Answer: b
Clarification: CASE checks the evaluated key form against the unevaluated keys using EQL and if the key is found, the corresponding clause is triggered.

6. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (endp '(this is not empty))

a) T
b) NIL
c) Error
d) None of the mentioned

  250+ TOP MCQs on Printing and Answers

Answer: b
Clarification: ENDP is recommended for empty lists, so it is printing NIL.
Output:
NIL

7. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (evenp (* 10 8 6 4 2))

a) T
b) F
c) NIL
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: EVENP checks whether a given number is even or not.
Output:
T

8. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf pets '(dog cat))
* (or (member 'dog pets) (member 'tiger pets))

a) Dog
b) Cat
c) Both Dog & Cat
d) None of the mentioned

Answer: c
Clarification: OR will return nonNIL if any argument is nonNIL, So it is printing dog and cat.
Output:
(DOG CAT)

9. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf day-or-date 'monday)
* (if (symbolp day-or-date) 'day 'date)

a) Monday
b) Day
c) Date
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: As a day is setted up by using setf, it is printing the value as day.
Output:
DAY

10. What is the output of the given statement?

span class="sy0"> * (setf high 98 temperature 102)
* (when (> temperature high) (setf high temperature) 'new-record)
* high

a) 98
b) 102
c) new
d) Error

Answer: b
Clarification: This statement will compare the temperature, if higher is recorded, its value will be changed.
Output:
102

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top