250+ TOP MCQs on Procedure Abstraction and Answers

LISP Multiple Choice Questions on “Procedure Abstraction”.

1. Which process helps to build large and complicated programs?
a) Macros
b) Procedure abstraction
c) Defun
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: Procedure abstraction process helps to build large and complicated programs and it is easy to understand.

2. Which abstractions have a prescribed behavior?
a) Auxiliary procedures
b) Procedure abstraction
c) Primary procedures
d) None of the mentioned

Answer: a
Clarification: Auxiliary procedures will help to produce a proper result and it will have a prescribed behavior.

3. What is the process of arranging procedures into layers?
a) Procedure
b) Abstraction
c) Abstraction layers
d) Procedure abstraction

Answer: c
Clarification: Abstraction layers helps to arrange procedures into layers.

4. Which is used to seperate the abstraction layers?
a) Abstraction boundaries
b) Data
c) Procedure
d) All of the mentioned

Answer: a
Clarification: Abstraction boundaries help to keep abstraction layers separate from each other.

5. Which hes details behind abstraction boundaries?
a) Procedures
b) Procedure abstraction
c) Recursion
d) Both Procedures & Procedure abstraction

Answer: b
Clarification: Procedure abstraction hes details behind abstraction boundaries and it is increase the security between layers.

6. What is the output of the following statement?

*(setf thing 'sphere r 1)
* (cond ((eq thing 'circle) (* pi r r)) ((* 4 pi r r)))

a) 10.566
b) 11.5683
c) 12.56637
d) 13

Answer: c
Clarification: This statement will help to find the area of sphere.
Output:
12.566370614359172d0

7. What is the output of the following statement?

span class="sy0"> * (setf p .6)
* (cond ((> p .75) 'very-likely)((> p .5) 'likely)((> p .25) 'unlikely)(t 'very-unlikely))

a) Very-likely
b) Likely
c) Unlikely
d) Very-unlikely

  250+ TOP MCQs on Macro and Answers

Answer: b
Clarification: As the value p is .6, it is printing likely.
Output:
LIKELY

8. What is the output of the following statement?

span class="sy0"> * (setf thing 'point r 1)
* (case thing (circle (*pi r r))(sphere (* 4 pi r r)))

a) 1
b) 12.56637
c) NIL
d) T

Answer: c
Clarification: As the value is not matched, it is printing as NIL.
Output:
NIL

9. What is the output of the following statement?

span class="sy0"> * (setf breakfast '(eggs bacon toast tea))
* (cond ((> (length breakfast) 10) 'glutton) ((not (endp breakfast)) 'normal)(t 'anorexic))

a) Anorexic
b) Breakfast
c) Eggs
d) Normal

Answer: d
Clarification: As breakfast is not empty, It is printing normal.
Output:
NORMAL

10. What is the output of the following statement?

span class="sy0"> * (setf thing 'point r 1)
* (case thing (circle (*pi r r))(sphere (* 4 pi r r)) (otherwise 0))

a) 1
b) 0
c) 12.566
d) None of the mentioned

Answer: b
Clarification: Otherwise is like else statement, So it is printing 0.
Output:
0

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top