250+ TOP MCQs on CSS3 3D Transforms, Transitions, and Animations

CSS Multiple Choice Questions on “CSS3 3D Transforms, Transitions, and Animations”.

1. Which of the following css property allows elements to be offset, rotated, scaled, and skewed in a variety of different ways?
a) transform-3D
b) transform-origin
c) transform
d) transition

Answer: c
Clarification:

Syntax: transform: list of transform-functions | none

2. Which of the following css property is used to define a delay before an animation starts?
a) delay
b) transition-delay
c) transform-delay
d) none of the mentioned

Answer: b
Clarification:

Syntax: transition-delay: time1

3. Which of the following css property is used to define the time it takes one iteration of an animation to play?
a) control
b) animation-duration
c) transition-duration
d) all of the mentioned

Answer: c
Clarification:

4. Which of the following css property is used to define which properties a transition will be applied to?
a) animation-property
b) transition-property
c) css3-property
d) none of the mentioned

Answer: b
Clarification:

Syntax: transition-property: all | none | property-name-1

5. Which of the following css property is used to describe how the animation will play?
a) animation-timing-function
b) css3-timing-function
c) transform-timing-function
d) transition-timing-function

Answer: d
Clarification:

Syntax:transition-timing-function transition-timing-function: timingfunction,timingfunction2,...timingfunctionN]

6. Which of the following css property is used to define a delay before an animation starts?
a) transform-delay
b) delay-function
c) delay-animation
d) animation-delay

Answer: d
Clarification: None.

Syntax: animation-delay: time1 [,..timeN]

7. Which of the following css property is used to indicate if an animation plays in reverse or repeats itself every other iteration?
a) animation-iteration
b) animation-check
c) animation-direction
d) animation-state

Answer: c
Clarification:

Syntax: animation-direction: normal | alternate [,normal | alternate

8. Which of the following css property is used to define the time it takes one iteration of an animation to play?
a) animation-duration
b) animation-time
c) animation-value
d) none of the mentioned

9. Which of the following css property is used to define the number of times an animation should play?
a) scale-iteration-count
b) transtion-iteration-count
c) animation-iteration-count
d) all of the mentioned

Answer: c
Clarification:

Syntax: animation-iteration-count: number | infinite

10. Which of the following css property is used to define the animations that should be run?
a) animation-run
b) animation-name
c) transtion-name
d) none of the mentioned

Answer: d
Clarification:

Syntax:animation-name: @keyframe-name | none

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top