250+ TOP MCQs on Floating Elements for Layout and Answers

CSS Assessment Questions and Answers on “Floating Elements for Layout”.

1. Which of the following values are zccepted by the float Property?
a) left
b) right
c) none
d) all of the mentioned

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

2. Which of the following property is used to control the behavior of floating elements?
a) format
b) clean
c) clear
d) remove

Answer: c
Clarification: Self-explainatory.

3. The default value for the float property is right.State true or false.
a) True
b) False

Answer: b
Clarification: The default value for this property is none.

4. In what direction does float will work?

a) left
b) top
c) bottom
d) right

Answer: d
Clarification: Self-explainatory.

5. Which of the following property allows elements to be offset, rotated, scaled, and skewed in a variety of different ways?
a) transform-style
b) transform
c) transition
d) transform-origin

Answer: b
Clarification: None.

6. Which of the following property is used to define how nested items are rendered in a 3-D space, the choice being either flattened or with their dimensions preserved?
a) transition-duration
b) transition-delay
c) transition
d) transform-style

Answer: d
Clarification:

Syntax: transform-style: flat

7. Which of the following property is used to define the time it takes one iteration of an animation to play?
a) transition-property
b) transition-timing
c) transition-duration
d) user-select

Answer: c
Clarification:

Syntax transition-duration: time [,time]*

where time is a valid time value like 5s or 3500ms. The default value of time is 0, meaning no animation plays.

8. Which of the following property sets the distance between an element’s right border and the rightmost edge of its content?
a) auto
b) padding-left
c) padding-right
d) padding-top

9. Which of the following property is used to control page breaks when printing a document after the bound element box ends?
a) page-inside
b) page-break-after
c) page-break-inside
d) page-break-before

Answer: b
Clarification:

Syntax: page-break-after: always | auto

10.Which of the following property defines the style of quotation marks to be used with embedded quotations?
a) article
b) para
c) quote
d) quotes

Answer: d
Clarification:

Syntax: quotes: quote-pair1 ... quote-pairN | none

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top