250+ TOP MCQs on Generated Content and Answers

CSS Multiple Choice Questions on “Generated Content”.

1. Which of the following selector same as :after; changed under CSS3 to make pseudo-elements obvious?

a) ::after
b) :after
c) #after
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification:

Example: div::after {content: url(sectionend.gif);}

2. Which of the following property controls CSS counter values?
a) counter-increment
b) counter-decrement
c) counter
d) none of the mentioned

Answer: a
Clarification:

Syntax: counter-increment: counter-name1 [integer] ... counter-nameN [integer] | none |  inherit

3. Which of the following property contains a list of one or more counter names to be cleared or set to a particular value?
a) counter
b) counter-origin
c) counter-reset
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification:

Syntax: counter-reset: counter-name1 [integer] ... counter-nameN [integer] | none |inherit

4. Which of the following property is used in conjunction with the :before or :after pseudo-elements?
a) text
b) generated-content
c) content
d) none of the mentioned

Answer: c
Clarification:

Syntax: content: { { string | uri | counter}}

5. Which of the following property defines the text selection policy for various portions of a document?
a) user-origin
b) user-select
c) user
d) all of the mentioned

Answer: b
Clarification:

Syntax: user-select: all | none | text

where the default value all allows for selection.

6. Which of the following CSS3 property can be used to allow line breaks within words?
a) word-wrap
b) word-break
c) line-wrap
d) line-break

Answer: b
Clarification:

Syntax: word-break: break-all | keep-all | normal

7. Which of the following property can be used to set text flow appropriate for European alphabets or East Asian alphabets?
a) writing-mode
b) language-mode
c) text-mode
d) reading-mode

  250+ TOP MCQs on Floating Elements for Layout and Answers

Answer: a
Clarification:

Syntax: writing-mode: bt-lr | bt-rl

8. Which of the following property is used to zoom in or out on an element?
a) zoom
b) zoom-set
c) zoom-in
d) zoom-out

Answer: a
Clarification:

Syntax: zoom: float | percentage | normal

9. Which of the following property is used to describe all transition-related properties at once?
a) transition-set
b) transition-wrap
c) transition
d) animation

Answer: c
Clarification:

Syntax: transition: transition-property transition-duration transition-timing-function transition-delay

where the individual transition properties are defined in their own entries. Multiple
transitions can be listed separated by commas.

10. Which of the following property is used to define which properties a transition will be applied to?
a) transition
b) transition-property
c) transition-wrap
d) transition-style

Answer: b
Clarification:

Syntax: transition-property: all | none | property-name-1 [,...property-name-N]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top