Hadoop Multiple Choice Questions on “Hadoop Incubators – 3”.
1. Which of the following are a collaborative data analytics and visualization tool?
a) ACE
b) Abdera
c) Zeppelin
d) Accumulo
Answer: c
Clarification: Zeppelin is used for general-purpose data processing systems such as Apache Spark, Apache Flink, etc.
2. Point out the wrong statement.
a) Buildr is a simple and intuitive build system for Java projects written in Ruby
b) Celix is an OSGi like implementation in C with a distinct focus on interoperability between Java and C
c) The Bean Validation project will create an implementation of Bean Validation as defined by the Java EE specifications
d) All of the mentioned
Answer: d
Clarification: Beehive provides extensible Java application framework with an integrated metadata-driven programming model for web services.
3. _____________ is a software distribution framework based on OSGi.
a) ACE
b) Abdera
c) Zeppelin
d) Accumulo
Answer: a
Clarification: ACE allows you to manage and distribute artifacts.
4. ___________ forge software for the development of software projects.
a) Oozie
b) Allura
c) Ambari
d) All of the mentioned
Answer: b
Clarification: Projects include source control systems, issue tracking, discussion, wiki, and other software project management tools.
5. Point out the correct statement.
a) Ambari is a monitoring, administration and lifecycle management project for Apache Hadoop clusters
b) The Amber project will deliver a Java development framework mainly aimed to build OAuth-aware applications
c) Bigtop is a project for the development of packaging and tests of the Hadoop ecosystem
d) All of the Mentioned
Answer: b
Clarification: Amber graduated with the name Apache Oltu.
6. ___________ is a software development collaboration tool.
a) Buildr
b) Cassandra
c) Bloodhound
d) All of the mentioned
Answer: c
Clarification: Buildr is a simple and intuitive build system for Java projects written in Ruby.
7. _____________ is an IaaS (“Infrastracture as a Service”) cloud orchestration platform.
a) CloudStack
b) Cazerra
c) Click
d) All of the mentioned
Answer: a
Clarification: Click is a component based Java Web Framework.
8. Apache __________ is a platform for building native mobile applications using HTML, CSS and JavaScript (formerly Phonegap).
a) Cazerra
b) Cordova
c) CouchDB
d) All of the mentioned
Answer: b
Clarification: The project entered incubation as Callback, but decided to change its name to Cordova on 2011-11-28.
9. ___________ is a Java library for writing, testing, and running pipelines of MapReduce jobs on Apache Hadoop.
a) cTakes
b) Crunch
c) CouchDB
d) None of the mentioned
Answer: b
Clarification: cTAKES (clinical Text Analysis and Knowledge Extraction System) is a natural language processing tool for information extraction from electronic medical record clinical free-text.
10. Which of the following project will create an SOA services framework?
a) DeltaCloud
b) CXF
c) DeltaSpike
d) None of the mentioned
Answer: b
Clarification: DeltaSpike is a collection of JSR-299 (CDI) Extensions for building applications on the Java SE and EE platforms.
