300+ TOP MCQs on Method Of Birth Control and Answers

NEET Biology is the vey important paper in the medical entrance exam. Here, you will discover the NEET Biology MCQs and Answers for all Concepts as per the latest syllabus. Practice more on a regular basis with these NEET Biology objective questions on air pollution . NEET Biology Method Of Birth Control Multiple Choice Questions

Get clomid online, buy clomid over the counter, cheapest buy clomid online. It is one of the most commonly prescribed medications buy pregabalin 75 mg capsule Cuito used in the treatment of male infertility. Não quero deixar como parece, mas tenho ficado muito como se fosse um ‘tatu’ quando fiz essas fotos.

MCQs on Method Of Birth Control :

1. What is the function of copper-T
(a) stops oblituation of blastocoel
(b) checks mutation
(c) stops fertilization
(d) stops zygote formation

Answer

Answer: (c)

2. Test tube baby means a baby born when
(a) developed in a test tube
(b) ovum is fertilized externally and thereafter implanted in uterus
(c) it is developed through the tissue culture method
(d) developed from a non-fertilized egg

Answer

Answer: (b)

3. Through amniocentesis foetal cells can be cultures and tested for detecting various diseases if foetus by
(a) DNA Analysis
(b) Karyotype
(c) Enzyme production
(d) All of these

Answer

Answer: (b)

4. The success of birth control programme in controlling population growth is dependant on
(a) tubectomy
(b) use of contraceptives
(c) vasectomy
(d) acceptability of the above by the people

Answer

Answer: (d)

5. Which one of the following is tested by the technique of amniocentesis
(a) chromosomal abnormalities in foetus
(b) biochemical abnormalities in foetus
(c) errors of metabolism in foetus
(d) all the above

Answer

Answer: (a)

6. Foetal sex can be determined by examining cells from the amniotic fluid by looking for
(a) Kinetochore
(b) chiasmata
(c) autosomes
(d) barr bodies

Answer

Answer: (d)

7. Action of vaginal diaphragm is
(a) prevent the sperm to come in contact with ova
(b) anti-implantational
(c) spermicidal
(d) prevent the ova to come in the uterus

Answer

Answer: (a)

8. Which of the following is a method of birth control
(a) GIFT
(b) IUDS
(c) IVE-ET
(d) HTF

Answer

Answer: (b)

9. Action of contraceptive is
(a) Prevention of ovulation and fertilization only
(b) prevent ovulation only
(c) prevent rapid passing of eggs in oviduct
(d) prevention of ovulation, implantation and fertilization only

Answer

Answer: (a)

10. Action of cream and jelly is
(a) entagles sperm
(b) spermicidal and immobilizing the sperms also
(c) enables sperms to reach towards ovum speedly
(d) prevents the ova from being released

Answer

Answer: (b)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *