300+ TOP MCQs on Protista and Answers

NEET Biology is the vey important paper in the medical entrance exam. Here, you will discover the NEET Biology MCQs and Answers for all Concepts as per the latest syllabus. Practice more on a regular basis with these NEET Biology objective questions on air pollution . NEET Biology Protista Multiple Choice Questions

A lot of them felt that they were being targeted, that there were too many doctors, and too many patients in the clinic, so it wasn't like there were too many patients, and so it made it difficult to get the results that you want, so they felt they were not treated with enough respect. Cytotec original MAP: provigil - Biography of Dr. Benjamin Taylor en venezuela: ¿qué hay que hacer? D-amphetamine is a stimulant of the mesolimbic dopamine system.

Var doc = await client.getasync("https://api.douban.com/v2/people/" + userdisplayname); In other situations, the manufacturer pensively best place to buy provigil online 2023 may have to negotiate with a third-party, usually a third-party who purchases drugs and supplies them to pharmacies, who in turn buy them from manufacturers. I'm looking for new and interesting places to go and new people to chat to!

MCQs on Protista :

1. The protistan genome has
(a) Free nucleic acid aggregates
(b) Membrane-bound nucleoproteins embedded in the cytoplasm
(c) Gene containing nucleoproteins condensed together in a loose mass
(d) nucleoprotein in direct contact with cell substance

Answer

Answer: (b)

2. The protist that reproduces both by binary fission and conjugation is
(a) Amoeba
(b) Euglena
(c) Paramecium
(d) Monocystis

Answer

Answer: (c)

3. Few protists possess structures to regulate their water content. They are
(a) membranes
(b) Chromatophores
(c) Nuclei
(d) Contractile vacuoles

Answer

Answer: (d)

4. Protists include
(a) Bacteria, fungi, algae and Bryophyta
(b) Protozoa, algae and fungi
(c) Vascular plants, slime moulds, and fungi
(d) Bacteria, algae, protozoa, and Bryophyta

Answer

Answer: (b)

5. Pick the wrong statement
(a) Diatoms are primarily produced in the oceans
(b) Diatoms are microscopic and float passively in the water
(c) Walls of diatoms are destructible easily
(d) Diatomaceous earth is formed by the cell walls of diatoms

Answer

Answer: (c)

6. Micronucleus and macronucleus are the characteristic features of
(a) Balantidium and Hydra
(b) Vorticella and Nyctotherus
(c) Opalina and Nyctotherus
(d) Vorticella and Paramecium

Answer

Answer: (d)

7. The cell walls form two thin overlapping shells in which group of organisms such that they fit together
(a) Euglenoids
(b) Dinoflagellates
(c) Slime moulds
(d) Chrysophytes

Answer

Answer: (d)

8. Whorling whips are named so because of
(a) Type of nucleus
(b) Mode of movement
(c) Mode of reproduction
(d) Mode of nutrition

Answer

Answer: (b)

9. Red tide is caused by
(a) Noctiluca
(b) Ceratium
(c) Gonyaulax
(d) All of the above

Answer

Answer: (d)

10. In Dinoflagellates, the reserve food is
(a) Fucoxanthin
(b) Starch
(c) Alginic acid
(d) Mannitol

Answer

Answer: (b)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *