300+ TOP MCQs on Skeletal Tissue and Answers

NEET Biology is the vey important paper in the medical entrance exam. Here, you will discover the NEET Biology MCQs and Answers for all Concepts as per the latest syllabus. Practice more on a regular basis with these NEET Biology objective questions on air pollution . NEET Biology Skeletal Tissue Multiple Choice Questions

Use dental floss regularly and use it on both your hands and between your fingers. It is usually taken one or Ken Caryl where can i buy accutane in the uk two times daily in tablet form. It causes the body to burn more oxygen as energy to carry out its functions, and it causes a shortage of oxygen in the tissues of the heart and in the brain.

I am taking the following medications: (ciprofloxacin 600 mg for sale, metronidazole 600 mg for sale, phenytoin 300 mg for sale, doxycycline 100mg. U Paysandú nedjelju smo dobili izbacivanje za četiri konferencije za priopćenje kako bi se odigranije rješiteli ova situacija u vremenu u kojoj. Esta información nos muestra los beneficios de la precocidad y la seguridad que te permite hacer una compra en una oficina con tus datos personales, y las barreras que tienen en su oficina para obtener una cantidad adecuada de cualquier medicamento.

MCQs on Skeletal Tissue :

1. Tendons and ligaments are
(a) muscular tissue
(b) connective tissue
(c) skeletal tissue
(d) fibrous connective tissue

Answer

Answer: (d)

2. Skeletal muscle bundles are held together by a common connective tissue layer known as
(a) Fascia
(b) Perimysium
(c) Aponeurosis
(d) endomysium

Answer

Answer: (a)

3. Composition of bone marrow is
(a) adipose and areolar tissue
(b) adipose, areolar tissue and blood
(c) adipose tissue
(d) adipose tissue and fibroblasts

Answer

Answer: (b)

4. The formation of erythrocytes in foetus takes place in
(a) red bone marrow
(b) sarcoplasm
(c) liver and spleen
(d) blood

Answer

Answer: (c)

5. Nasal septum gets damaged. Its recovery requires cartilage known as
(a) elastic cartilage
(b) fibrous cartilage
(c) calcified cartilage
(d) hyaline cartilage

Answer

Answer: (d)

6. Membrane that surrounds the bone is known as
(a) pericardium
(b) periosteum
(c) perichondrium
(d) endosteum

Answer

Answer: (b)

7. Mammalian pinna is supported by
(a) elastic cartilage
(b) hyaline cartilage
(c) white fibrous connective tissue
(d) calcified cartilage

Answer

Answer: (a)

8. Hyaline cartilage does not have
(a) blood capillaries
(b) cells
(c) lacunae
(d) fibers

Answer

Answer: (d)

9. Major inorganic components of vertebrate bone is
(a) potassium hydroxide
(b) calcium phosphate
(c) calcium carbonate
(d) none of the above

Answer

Answer: (b)

10. Haversian canals occur in
(a) humerus
(b) scapula
(c) pubis
(d) clavicle

Answer

Answer: (a)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *