Data Science online quiz focuses on “Types of Questions”.
1. Causal analysis is commonly applied to census data.
a) True
b) False
Answer: b
Explanation: Descriptive analysis is commonly applied to census data.
2. Point out the correct statement.
a) Descriptive analysis is first kind of data analysis performed
b) Descriptions can be generalized without statistical modelling
c) Description and Interpretation are same in descriptive analysis
d) None of the mentioned
Answer: b
Explanation: Descriptive analysis describe a set of data.
3. Which of the following allows you to find the relationship you didn’t about?
a) Inferential
b) Exploratory
c) Causal
d) None of the mentioned
Answer: b
Explanation: In statistics, exploratory data analysis is an approach to analyzing data sets to summarize their main characteristics, often with visual methods.
4. Which of the following command help us to give message description?
a) git command -m
b) git command -d
c) git command -message
d) none of the mentioned
Answer: a
Explanation: This only updates your local repository.
5. Point out the wrong statement.
a) Exploratory analyses are usually the final way
b) Exploratory models are useful for discovering new connection
c) Exploratory analysis alone should not be used for predicting
d) All of the mentioned
Answer: a
Explanation: Exploratory analyses are usually not the final way.
6. Which of the following uses data on some object to predict values for other object?
a) Inferential
b) Exploratory
c) Predictive
d) None of the mentioned
Answer: c
Explanation: A prediction is a forecast, but not only about the weather.
7. Which of the following is the common goal of statistical modelling?
a) Inference
b) Summarizing
c) Subsetting
d) None of the mentioned
Answer: a
Explanation: Inference is the act or process of deriving logical conclusions from premises known or assumed to be true.
8. Which of the following model is usually a gold standard for data analysis?
a) Inferential
b) Descriptive
c) Causal
d) All of the mentioned
Answer: c
Explanation: A causal model is an abstract model that describes the causal mechanisms of a system.
