Beginning With S Quiz Multiple Choice Questions
1. What is the national sport of Japan in which two people compete with each other in a circular ring?
A. Softball
B. Sumo
C. Squash
Answer: B. Sumo
2. What is the largest hot desert in the world with an area of approximately 9,200,000 square kilometres?
A. Syrian Desert
B. Sonoran Desert
C. Sahara Desert
Answer: C. Sahara Desert
3. “The Black Cats” is the nickname of which English football club?
A. Sunderland
B. Swansea City
C. Sheffield United
Answer: A. Sunderland
4. Which of the following kinds of fish is able to look backwards and forwards at the same time?
A. Salmon
B. Seahorse
C. Shark
Answer: B. Seahorse
5. Located in Northern California, what is the name of the world’s tech hub that is home to many high-tech companies, such as Apple, Meta, or Alphabet?
A. San Francisco Bay
B. Silicon Valley
C. San Jose Metropolitan
Answer: B. Silicon Valley
6. Which of the following countries has 3 capital cities for 3 different branches of government?
A. South Africa
B. Spain
C. Slovakia
Answer: A. South Africa
7. What is the largest city and also the capital of Sweden?
A. Sofia
B. Sevilla
C. Stockholm
Answer: C. Stockholm
8. What is the second-largest branch of Islam that is especially popular in Iran?
A. Sunni
B. Shinto
C. Shi’a
Answer: C. Shi’a
9. What is one of the most expensive spices in the world, which is characterised by its reddish colour?
A. Sage
B. Sesame
C. Saffron
Answer: C. Saffron
10. In New Zealand, which animal outnumbers people by the ratio of 6 to 1?
A. Sheep
B. Squirrel
C. Skunk
Answer: A. Sheep
11. Which German racing driver became the youngest World Champion in Formula One in 2010 when he was at the age of 23?
A. Stirling Moss
B. Sebastian Vettel
C. Sergio Pérez
Answer: B. Sebastian Vettel
12. In which of the following video games do you have to control a blue character to fight the mad scientist Doctor Eggman?
A. SimCity
B. StarCraft
C. Sonic the Hedgehog
Answer: C. Sonic the Hedgehog
13. “Hips Don’t Lie”, “Whenever, Wherever”, and “Waka Waka” are the biggest hits of which famous singer?
A. Shakira
B. Selena Gomez
C. Snoop Dogg
Answer: A. Shakira
14. In the periodic table, Na is the chemical symbol of which element?
A. Sulfur
B. Sodium
C. Silicon
Answer: B. Sodium
15. What is the name of the largest island in the Mediterranean Sea and also one of the 20 regions in Italy?
A. Santorini
B. Sardinia
C. Sicily
Answer: C. Sicily
16. Which Brazilian style of dance is characterised by a rocking, swaying motion and rapid rhythmic steps from the dancers?
A. Salsa
B. Swing dance
C. Samba
Answer: C. Samba
17. What is the name of the Roman gladiator and slave who led an uprising against Rome between 73 and 71 B.C.?
A. Spiculus
B. Spartacus
C. Seuthes
Answer: B. Spartacus
18. What is the name of the American satellite communications corporation and spacecraft manufacturer founded by Elon Musk in 2002?
A. SpaceX
B. Starlink
C. Stesla
Answer: A. SpaceX
19. Which of the following countries shares the borders with Libya, Egypt, Chad, and Eritrea?
A. Sudan
B. Somalia
C. Sierra Leone
Answer: A. Sudan
20. The ceiling of which chapel in the Vatican was painted in fresco by Michelangelo from 1508 to 1512?
A. Sistine Chapel
B. Sainte-Chappelle
C. St. Paul’s Chapel
Answer: A. Sistine Chapel
21. Which food is typically served with jam during team time?
A. Schnitzel
B. Scones
C. Swiss cheese
Answer: B. Scones
22. In 1988, which female tennis player became the first one to achieve the Golden Slam by winning the Olympic Gold Medal and all four Grand Slams in the same year?
A. Serena Williams
B. Simona Halep
C. Steffi Graf
Answer: C. Steffi Graf
23. Which of the following colours is often associated with Christian martyrs and the blood of Christ?
A. Scarlet
B. Sage
C. Sienna
Answer: A. Scarlet
24. Which of the following terms refers to the fear of Halloween?
A. Selenophobia
B. Samhainophobia
C. Scolionophobia
Answer: B. Samhainophobia
25. What is the nickname for Snorlax, a heavy and large Pokémon with a closed mouth and closed slit eyes?
A. Sleeping Pokémon
B. Sexy Pokémon
C. Screaming Pokémon
Answer: A. Sleeping Pokémon
26. The first successful vaccine against which disease was developed by Edward Jenner in 1796?
A. Scabies
B. Shingles
C. Smallpox
Answer: C. Smallpox
27. What is the name of the dialect and accent mainly associated with Liverpool and Merseyside county?
A. Smoggie
B. Scouse
C. Sussex
Answer: B. Scouse
28. What is the name of the colorless, lime and lemon-flavored soft drink manufactured by the Coca-Cola Company?
A. Sprite
B. Sunkist
C. Sierra Mist
Answer: A. Sprite
29. Based on Munich, Germany, which is the largest industrial manufacturing firm in Europe?
A. Skoda
B. Siemens
C. Samsung
Answer: B. Siemens
30. Which car brand has the logo of a green winged arrow with three features inside a circle?
A. Suzuki
B. Subaru
C. Skoda
Answer: C. Skoda
31. Which dog breed has white, thick, double-layer coats like a cloud?
A. Samoyed
B. Siberian husky
C. Scottish terrier
Answer: A. Samoyed
32. What is the name of a 2012 movie about James Bond with the theme song of the same name performed by Adele?
A. Silver Linings Playbook
C. Saving Private Ryan
C. Skyfall
Answer: C. Skyfall
33. Who was the leader of the Soviet Union between 1922 and 1952?
A. Stalin
B. Sholokhov
C. Spektor
Answer: A. Stalin
