300+ TOP MCQs on Energy Requirement and Answers

NEET Biology is the vey important paper in the medical entrance exam. Here, you will discover the NEET Biology MCQs and Answers for all Concepts as per the latest syllabus. Practice more on a regular basis with these NEET Biology objective questions on air pollution . NEET Biology Energy Requirement Multiple Choice Questions

These dose regimens were selected based on a safety and tolerability study from preclinical studies and the available pharmacokinetic data. When i was pregnant with my now https://sadukie.com/2022/07/19/working-with-azure-devops-azure-app-service-part-1 5 month old i was told we were in preterm. The medication is administered by injection into the muscle of the arm or the leg.

The researchers also pointed out that the study had limitations. These symptoms will probably start to https://biocoral.com/contact-us buy accutane online with mastercard improve after a few weeks of taking the pill. En el último año se recibieron una tasa anual de 8,4% aunque esto se mantenga en la mayoría de casos aunque se han establecido excepciones.

MCQs on Energy Requirement :

1. The energy balance in nutrition refers to the
(a) equilibrium between energy intake and energy expenditure
(b) equilibrium of rate of reduction
(c) equation of rate of oxidation
(d) amount of starch in take

Answer

Answer: (a)

2. This provides the greatest energy value per gram of nutrient
(a) protein
(b) fat
(c) carbohydrate
(d) water

Answer

Answer: (b)

3. The following cooking processes does not rely on coagulation taking place
(a) making yoghurt
(b) boiling an egg
(c) whipping cream
(d) frying chips

Answer

Answer: (d)

4. The everyday dietary requirement of an average adult active moderately is approximately
(a) 1000 kcal
(b) 2500 kcal
(c) 4000 kcal
(d) 8000 kcal

Answer

Answer: (b)

5. Caloric values for proteins, carbohydrates and fats are
(a) 80 cal, 40 cal, and 100 cal respectively
(b) 5.65 cal, 4.1 cal, and 9.45 cal respectively
(c) 100 cal, 5.68 cal, and 30 cal respectively
(d) 4.68 cal, 50 cal and 80 cal respectively

Answer

Answer: (b)

6. Among the energy values of nutrients, 9.3 calories is that of
(a) Carbohydrate
(b) Proteins
(c) Vitamins
(d) Fats

Answer

Answer: (d)

7. What is the sequence in which organic compounds are used by the body during prolonged fasting
(a) Carbohydrates first, proteins and then lipids
(b) Carbohydrates first, proteins and then lipids
(c) Proteins first, lipids and then carbohydrates
(d) Fats first, carbohydrates and then proteins

Answer

Answer: (b)

8. An approximate of how much protein does an average adult male require each day?
(a) 240g
(b) 24g
(c) 120g
(d) 72g

Answer

Answer: (d)

9. Mammals can drink water and also derive it from
(a) conversion of oxyhaemoglobin to haemoglobin
(b) breakdown of glycogen into glucose
(c) glucose oxidation
(d) saliva secretion

Answer

Answer: (c)

10. Cooking starch in moist conditions may
(a) oxidize it
(b) caramelize it
(c) gelatinise it
(d) coagulate it

Answer

Answer: (a)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *