300+ TOP MCQs on Internal Structure of Root Stem and Leaf and Answers

NEET Biology is the vey important paper in the medical entrance exam. Here, you will discover the NEET Biology MCQs and Answers for all Concepts as per the latest syllabus. Practice more on a regular basis with these NEET Biology objective questions on air pollution . NEET Biology Internal Structure of Root Stem and Leaf Multiple Choice Questions

Cytotec is indicated in the treatment of acute lymphoblastic leukemia, myelodysplastic syndrome, and a rare type of myeloid leukaemia called aplastic anemia. Azithromycin is https://firepowerrecords.com/releases/hollow-world Medikament Seroquel the active agent that is used to treat, prevent and cure the following: When the heart muscle is working harder to keep the dapoxetine uk blood vessels open, it is called an "exercise".

In the second study, subjects who were taking the oral strip were randomized to receive one 200-mg dose of ocs followed by either a placebo or tadalafil (20 mg) orally three times per day (days 2-5) for up to 14 days. We've always tried to offer the best service Cost Of Ozempic Without Insurance For Weight Loss and provide the best results for customers. Secondary end-points were the safety of the anticoagulation regimens and the effect of anticoagulation on the haemostatic balance.

MCQs on Internal Structure of Root Stem and Leaf :

1. Collenchymatous hypodermis is characteristics of
(a) Hydrophytes
(b) Monocot and dicot stem
(c) Monocot stem
(d) Dicot stem

Answer

Answer: (d)

2. The lacunae in the vascular bundles of monocot stem is
(a) Metaxylem
(b) A mucilage canal
(c) Lysigenous water cavity
(d) A large sized protoxylem

Answer

Answer: (c)

3. The protoxylem in its midrid bundle in a vertical section of a dorsiventral leaf
(a) is not distinct
(b) faces the ventral epidermis of the leaf
(c) faces the dorsal epidermis of the leaf
(d) is surrounded by metaxylem

Answer

Answer: (c)

4. This is not a characteristic feature of anatomy of dicotyledonous root
(a) Pith little or absent
(b) Secondary growth
(c) Radial vascular bundles
(d) Vascular bundles 15-20

Answer

Answer: (d)

5. Vascular bundles are scattered in
(a) Dicot stem
(b) Dicot root
(c) Bryophytes
(d) Monocot stem

Answer

Answer: (d)

6. The correct situation of mesophyll in isobilateral grass leaf is shown by
(a) Palisade along both the surface
(b) Undifferentiated mesophyll
(c) Palisade towards abaxial surface
(d) Palisade towards adaxial surface

Answer

Answer: (b)

7. Well-developed pith is found in
(a) Monocot root and Dicot stem
(b) Dicot root and Dicot stem
(c) Dicot root and Monocot stem
(d) Dicot and Monocot stems

Answer

Answer: (a)

8. In monocot leaf
(a) Veins form a network
(b) Mesophyll is not differentiated into palisade and spongy parenchyma
(c) Mesophyll is well differentiated into these parts
(d) Bulliform cells are absent from epidermis

Answer

Answer: (b)

9. In orchids, Velamen tissues is found in
(a) Leaves
(b) Root
(c) Flowers
(d) Shoot

Answer

Answer: (b)

10. Polyarch and exarch vascular bundles occur in
(a) Dicot stem
(b) Monocot stem
(c) Dicot root
(d) Monocot root

Answer

Answer: (d)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *