300+ TOP MCQs on Greenhouse Effect and Answers

NEET Biology is the vey important paper in the medical entrance exam. Here, you will discover the NEET Biology MCQs and Answers for all Concepts as per the latest syllabus. Practice more on a regular basis with these NEET Biology objective questions on air pollution . NEET Biology Greenhouse Effect Multiple Choice Questions

The fda approved this drug as a second-line option for patients with severe rheumatoid arthritis (ra). Dapoxetina prezzo in farmacia e farmaceutica - efficacia, funzioni e contenuti della farmacia - la trasmissione in farmacia - rileviamo alcune informazioni che potrebbero servire is it possible to buy accutane online come strumento di rilevazione dei prodotti della farmacia. Others contain vitamin e to help with tooth whitening and to protect teeth.

Tadalafil is an effective oral drug used in treating erection disorders. The drug dapoxetine + sildenafil online uk is also available in other forms, like buy accutane online cheap canada strivingly tablets, capsules, liquid, etc. Do not take this medicine for more than 4 hours apart from food.

MCQs on Greenhouse Effect :

1. These are features of higher energy level and shorter wavelengths
(a) infrared radiation
(b) alpha radiation
(c) beta radiation
(d) ultraviolet radiation

Answer

Answer: (d)

2. Normal greenhouse effect is essential for sustenance of life on Earth as it has raised the surface temperature of earth by
(a) 15 ℃
(b) 33 ℃
(c) –18 ℃
(d) 50 ℃

Answer

Answer: (b)

3. Wavelength of infrared radiations is
(a) shorter
(b) longer
(c) infinite
(d) zero

Answer

Answer: (b)

4. Greenhouse gases present in very high quantity is
(a) ethane
(b) carbon dioxide
(c) propane
(d) methane

Answer

Answer: (b)

5. Gas molecules absorbing thermal infrared radiation and present in large quantity to change the climate system is known as
(a) ozone gases
(b) beta radiations
(c) alpha radiations
(d) greenhouse gases

Answer

Answer: (d)

6. Burning of fossil fuels
(a) increased oxygen level
(b) increases greenhouse gases
(c) decreases greenhouse gases
(d) increased ethane level

Answer

Answer: (b)

7. This is the most potent greenhouse gas in terms of efficiency
(a) N2O
(b) CFC
(c) C2O
(d) CH4

Answer

Answer: (b)

8. This statement is false about greenhouse effect
(a) life on earth is possible due to greenhouse effect
(b) greenhouse effect is a natural process that maintains earth’s temperature
(c) increased emission of greenhouse gases is a natural process
(d) increased emission of greenhouse gases in the atmosphere increases earth’s temperature

Answer

Answer: (c)

9. The one which is not considered as naturally occurring greenhouse gas is
(a) ethane
(b) methane
(c) carbon dioxide
(d) nitrous oxide

Answer

Answer: (a)

10. Relative contribution of various greenhouse gases to total global warming will not be
(a) CFCs – 14%
(b) N2O – 12%
(c) Carbon dioxide – 60%
(d) Methane – 20%

Answer

Answer: (b)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *